OTROVALI SE PLINOM NA BRODU VEZANOM NA HVARU: / Greta (11) je krenula u školu, a Giuseppe (4) je još u bolnici, ali govori, jede i hoda

Image
Foto: Atlantia Cruising

Peta žrtva hvarske tragedije, gradonačelnik mjesta Sant’Agata di Militello, Bruno Mancuso potvrdio je kako Greta već ide u školu, a Giuseppe govori, jede i hoda, iako je još uvijek u bolnici

30.9.2019.
18:35
Atlantia Cruising
VOYO logo

Jedanaestogodišnja djevojčica i četverogodišnji dječak, koji su sredinom kolovoza stradali od trovanja ugljičnim monoksidom na brodu vezanom na Hvaru oporavili su se. Greta je potpuno zdrava, otpuštena je iz pedijatrijske bolnice Bambino Gesù u Rimu, vratila se kući na Siciliju i već ide u školu. Njen polubrat Giuseppe, čije je stanje bilo vrlo teško, još je u bolnici, no govori, jede i hoda, a prognoze liječnika su takve da ne bi smio imati nikakve posljedice.

Image
MALI STRADALI TALIJANI LIJEČENJE NASTAVLJAJU U RIMU: /

Djevojčica se dobro oporavlja, a dječak još nije pri svijesti

Image
MALI STRADALI TALIJANI LIJEČENJE NASTAVLJAJU U RIMU: /

Djevojčica se dobro oporavlja, a dječak još nije pri svijesti

'Najvažnije je da su djeca dobro'

U tragediji je mališan izgubio oca, Eugenija Vincija, a sada je uz njega majka Manuela Fiasconaro, koja je također bila na brodu s benzinskim agregat-generatorom, koji nije bio namijenjen korištenju u zatvorenim prostorima te osjetila posljedice trovanja. Te je informacije Večernjem potvrdio gradonačelnik mjesta Sant’Agata di Militello, Bruno Mancuso, inače peta žrtva nesreće i obiteljski prijatelj stradalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubili smo prijatelja, ali je sada najvažnije da su djeca dobro", rekao je Mancuso, a Federica, jedna od dvije starije kćeri umrlog Vincija je nadodala: "Naša princeza ratnica Greta je dobro, a nadamo se da će se i mrvica Giuseppe do kraja oporaviti."

Osjetili probleme na ukrcavanju

Bruno i Manuela su od ukrcavanja na jedrenjak Atlantiju osjećali da nešto nije bilo u redu. Požalili su se da iz klimatizacijskog otvora dolazi neugodan miris, koji se osjetio i nakon što su se vratili s večere na kopnu koja je bila jedan od sumnjivaca za tragediju. No, iako nisu sumnjali na ugljični monoksid, očito je kako se i on nalazio u otrovnom koktelu koji je uzrokovao tragediju. Mancuso je ponovio svoje riječi zahvale svim hrvatskim službama na požrtvovnoj pomoći. No, o započetom postupku protiv vlasnika broda ne zna puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dali smo iskaz u Hrvatskoj i nadamo se da će se stvar istjerati do kraja. Za nas je kasno, ali za sigurnost drugih to je važno", zaključio je Mancuso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo