sukob u vrgorcu / Otpuštena radnica proziva Pranića: 'Naziva nas se uhljebima, a na naših 6 mjesta zaposlio je njih 14'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Senka Mihaljević vodila je računovodstvo vrtića u Vrgorcu, ali je nakon racionalizacije administracije dobila otkaz

25.11.2018.
21:40
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić prije nekoliko dana pohvalio se da je racionalizacijom administracije i spajanjem svih ureda napravio još jednu prostoriju za dječji vrtić. Kaže kako sada nemaju administraciju, ali imaju stručno osoblje koje brine za djecu.

Senka Mihaljević koja je vodila računovodstvo vrtića u Vrgorcu kaže da je Pranić na tih šest mjesta koje je ukinuo, među kojima je i njeno, zaposlio još 14 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas se etiketira kao uhljebe, a bilo bi najbolje da nas šest koji smo dobili otkaz stanu, uslikaju se pa neka vidi Hrvatska. Jesu li proračun ugrožavala moja četiri sata i plaća od 2300 kuna, mali Vice je bio grobar, čisto, neiskvareno stvorenje, Stane je bio tajnik, a vrtić je od osnivanja 1982. imao tajnika... Ma, nisam mogla gledati i čitati da on spašava Hrvatsku racionalizacijom administracije", kazala je Mihaljević za Večernji list.

"Kada je dobio osmu ruku da sruši proračun i Vrgorac ide na nove izbore, ista ta osma ruka pola sata nakon mog otkaza sjela je za moj stol. Morala sam izaći s istinom", govori Mihaljević i navodi da je dijelom vrtićkog osoblja postala i kći nove ravnateljice kojoj je proširen ured.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to gradonačelnik Pranić demantira i odgovara kako je normalno da će ga prozivati kada želi uvesti red. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo