'Neka dođe u zimu i neka ga zaboli zub!'

Zaključak premijera da je život na otocima bolji nego u ostatku Hrvatske (s izuzetkom velikih gradova) uzbunila je duhove otočana.

16.8.2012.
15:26
VOYO logo

"Život na otocima lakši je nego u ostatku Hrvatske izvan velikih gradova", rekao je to premijer Zoran Milanović koji se odmara na otoku Hvaru, a u četvrtak je prisustvovao proslavi Dana općine Stari Grad i njegovog zaštitnika Sv. Roka

"Život ovdje ima svoju posebnu kvalitetu i šanse da se ovdje ostvari dobar život, visok standard na razini prosjeka bogatije zapadne Europe su ogromne. Prije ovdje nego u nekim drugim dijelovima Hrvatske. To je realnost", poručio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema vreća novca

Poljoprivreda i turizma su nešto što je primarno za razvoj otoka, a za to se otočani moraju sami pobrinuti, dok će Vlada ulagati u razvoj luka i energetiku, poručio je premijer.

"Ali ne da idemo okolo s vrećom novca koji nije naš, nego je novac svih građana Hrvatske, i da ga dijelimo arbitrarno svojim prijateljima, stranačkim kolegama, drugovima i drugaricama ili kako god to zvao. Tako Hrvatska ne funkcionira i neće funkcionirati dok sam ja predsjednik Vlade, a je li ranije tako funkcionirala - ne znam", izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Starog grada nisu se složili sa premijerovim izjavama o životu na otoku.

Nije tako crno kako govori Linić

"Neka gospodin Milanović dođe na otok u 12. ili 1. mjesecu i da ga samo zaboli zub. Samo mu to želim, a nema prijevoza do Splita. Samo to i onda neka govori o životu na otoku", rekao je jedan stanovnik Starog Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Milanović se danas osvrnuo i na gospodarsku budućnost Hrvatske, koja po njegovom viđenju nije crna kao ministra financija Slavka Linića. "Kriza je velika i duboka i trajat će još nekoliko godina, ali u Hrvatskoj prve pozitivne pomake očekujemo već početkom sljedeće godine", rekao je Milanović.

"Vjerujemo sljedeće godine u početak oporavka i to realno vjerujemo. U jednu manju stopu rasta, ali rasta. I neće je svi u Europi imati, manji broj država u Europi će je imati, ali to tek trebamo vidjeti, to tek trebamo ostvariti", poručio je premijer dodavši kako je svaki pojedinac odgovoran je za izlazak iz krize, a Vlada je tu da savlada barijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare opet zaobišao

"Ono što je najvažnije, da makne barijere jer barijere su ono što ovu zemlju guši. Barijere monopola, regionalnih lokalnih interesa, sitne politike. Kada to maknemo i kada damo prostor svima da rade i da realiziraju svoj talent, svoju individualnost u okviru zajednice i uvijek u okviru zajednice tada postajemo prava, napredna zapadnoeuropska država", smatra Milanović.

Za izjave medijima premijer Milanović ni danas nije bio zainteresiran. Nakon svečane sjednice otišao je kroz sporedni izlaz, a novinarima je samo u prolazu odmahnuo rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo