Otkud Tajči u Dnevniku 3?!

Urednik Siniša Kovačić u sinoćnjem Dnevniku 3 u najmanju ruku iznenadio je gledatelje odabirom gosta.

18.2.2011.
9:28
VOYO logo

Vijest da će nekoć popularna pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Tatjana Cameron Tajči održati povratničku turneju zaslužila je i minutažu u Dnevniku 3 na HRT-u?!

Razgovor s Tajči u studiju HRT-a na red je došao pri samom kraju emisije, a nekoć popularna pjevačica odgovarala je zašto se vraća na scenu, kako se odlučila na odlazak iz Hrvatske i što sprema za obožavatelje na najavljenoj turneji. Razgovor je, vjerovali ili ne, trajao pet minuta, a voditelj Kovačić je pjevačicu čak pitao i namjerava li se aktivirati u predstojećoj predizbornoj kampanji, što je ona odbila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su vijest o Tajčinom povratku objavili svi hrvatski mediji, svejedno nije jasno zašto bi ta informacija mjesto našla u informativnoj emisiji HRT-a, i to dok u zemlji ima značajnijih priča od povratka nekoć popularne pjevačice na scenu. Uostalom, takvu minutažu uoči turneje koja će početi tek u listopadu nisu dobili ni neki drugi, možda i popularniji pjevači, pa nam potez urednika trećeg Dnevnika zaista ostaje enigmatičan.

Suvišno je napominjati kako bi mnogo relevantniji gosti Dnevnika 3 bili oni koji bi razgovarali o putu iz rekordne nezaposlenosti, o pokretanju proizvodnje ili o načinima kako će Hrvati preživjeti svakodnevni rast cijena, no urednika sinoćnjeg Dnevnika 3 to očito manje intrigira nego pjevačica lakih stihova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezainteresiranost za gorući problem nezaposlenosti pokazala je uostalom i prije dva dana njegova kolegica Dijana Čuljak Šelebaj, također urednica Dnevnika 3, u razgovoru s premijerkom Jadrankom Kosor, koju je mnogo više zanimalo ponavljanje istih fraza o putu Hrvatske u Europsku uniju i lobističkoj turneji premijerke nego ono što muči najveći dio njezinih gledatelja. Već i ove dvije epizode govore o potrebi preispitivanja uredničke politike informativnih emisija na javnoj televiziji.

Vezani članci:

arti-201102160360006 arti-201102170135006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo