TAJANSTVENO PUTOVANJE U AMERIKU: / Otkriveno zašto Grabar-Kitarović ne odaje detalje i s kojim se ključnim Trumpovim čovjekom sastala

Image

Kolinda Grabar-Kitarović u Sjedinjenim Državama se sastala s ljudima koje poznaje od vremena kada je ondje djelovala kao veleposlanica i zaposlenica NATO-a, a koji su ključni u Trumpovu timu.

5.1.2017.
8:17
VOYO logo

Razlog putovanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Ameriku brojni su susreti s američkim političarima koji bi mogli imati značajna mjesta u novoj administraciji predsjednika Donalda Trumpa, piše Jutarnji list navodeći kako se predsjednica između ostalog sastala i s Jamesom Mattisom koji se spominje kao budući ministar obrane, te s još nekoliko jednako važnih političara.

Činjenica da Pantovčak o svemu šuti, prema pisanju dnevne tiskovine, rezultat je američke odluke da se ne objavljuju detalji o razgovorima mogućih budućih dužnosnika američke vlade sa stranim državnicima. A u Americi se navodno nalazi još nekoliko predsjednika država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ PUTUJE U SAD: /

Sastat će se s članovima Trumpovog tima?

Image
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ PUTUJE U SAD: /

Sastat će se s članovima Trumpovog tima?

Detalji na kapaljku

"Gotovo da nema zemlje koja nije pokušala doći u kontakt s ljudima koji će uskoro biti na američkoj sceni. Kako je istodobno i preporuka da se takvi susreti i kontakti izbjegavaju, onda javnost na kapaljku saznaje detalje", tvrde u hrvatskoj diplomaciji.

Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s ljudima koje otprije poznaje, a koji se spominju kao osobe od posebnog Trumpova povjerenja. Prema diplomatskim izvorima, predsjednica je željela učvrstiti odnose Hrvatske i Sjedinjenih Država te izraziti hrvatski stav i želju za snažnijom američkom prisutnošću u događajima na jugoistoku Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Amerika i Hrvatska imaju izuzetno dobre partnerske i prijateljske odnose, a u Washingtonu cijene vašu predsjednicu, što je sigurno bio i preduvjet da se nađe s onima koji bi mogli biti važni i u Trumpovu timu”, rečeno je iz diplomatskih izvora u kojima navode kako bi se ovog tjedna trebalo doznati i ime novog nasljednika hrvatskog veleposlanika u SAD-u, jer je Jošku Pari istekao mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo