Počinila 12 razbojništava /

Otkriveno tko je žena koja je sijala strah po Zagrebu: 'Dajte pare ili ću vas sve poubijati!'

Image
Foto: Policijska uprava zagrebačka

Žena koja je pljačkala zagrebačke benzinske postaje i kioske nikad dosada nije bila osuđivana

7.11.2018.
7:45
Policijska uprava zagrebačka
VOYO logo

Zagrebačka policija jučer je uhitila 33-godišnju ženu koju sumnjiče za počinjenje 12 razbojništava. Od rujna 2016. godine do kraja listopada ove godine opljačkala je kioske i benzinske postaje na području Novog Zagreba, Trnja, Trešnjevke i Pešćenice. 

Zločini su počinjeni na način da je osumnjičena maskirana maramom, naočalama ili šiltkapom ulazila u benzinske postaje ili prilazila kioscima gdje je uz prijetnju plastičnim pištoljem djelatnicima otuđivala novac i cigarete. Procijenjena materijalna šteta iznosi oko 38 000 kuna, a ukradeni novac osumnjičena je koristila za svakodnevne potrebe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kučko stara, daj novac", "Nemojte se z...bavati, dajte pare ili ću vas sve poubijat", "nemoj zvat muriju, ne za....vam se", samo su neke od rečenica kojima je 33 godišnja Matea P. plašila zaposlenike benzinskih pumpi i kioska kada bi ih pljačkala plastičnim pištoljem u ruci. 

Kako doznaje Jutarnji list, na ispitivanju je navodno sve priznala i počela je plakati. Djevojka dosad nije osuđivana, nema djece ni supruga, a povremeno je radila na razvrstavanju otpada. Novac joj je, kaže, trebao zbog teških materijalnih prilika, a na kraju su je ulovili građani. Naime, prije nekoliko dana htjela je opljačkati kiosk Tiska na Aveniji Marina Držića, no hrabri su je ljudi spriječili i na licu mjesta pozvali policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo