najpovoljnija? / Otkriveno tko je tvrtka kojoj je Filipović povjerio posao popisivanja cijena po trgovačkim centrima

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/Emica Elvedji/PIXSELL

Od početka su svoje cijene dostavljali Konzum, KTC i Tommy. Ministarstvo je zbog toga odlučilo da će za preostale lanace sami prikupiti cijene, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović otkrio je da su za to angažirali privatnu tvrtku

1.4.2023.
11:59
Slaven Branislav Babic/Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja nakon dva mjeseca uspjelo je postići dogovor sa samo tri, od predviđenih 10, najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj o tome da im svaka dva tjedna dostavljaju cijene 365 namirnica.

Od početka su svoje cijene dostavljali Konzum, KTC i Tommy. Ministarstvo je zbog toga odlučilo da će za sedam preostalih lanaca sami prikupiti cijene, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović otkrio je da su za to angažirali privatnu tvrtku, ali ne i koju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan prvi put objavljeni su podaci i za sedam lanaca za koje je cijene prikupljala ta tvrtka.

Kako piše Novi list, na natječaju je izabrana tvrtka 4 Market Research, nakon što su proveli postupak jednostavne nabave procijenjene vrijednosti 26 tisuća eura bez PDV-a za poslove popisivanja cijena dva puta mjesečno s unaprijed utvrđenog popisa proizvoda koji se nalaze u sedam trgovačkih lanaca koji ne dostavljaju cijene izravno Ministarstvu za sudjelovanje u projektu Kretanje cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLIKO IZDVOJITI ZA USKRSNI STOL? /

Usporedili smo cijene proizvoda u Zagrebu i Münchenu. Rezultati bi vas mogli iznenaditi

Image
KOLIKO IZDVOJITI ZA USKRSNI STOL? /

Usporedili smo cijene proizvoda u Zagrebu i Münchenu. Rezultati bi vas mogli iznenaditi

Zahtjev za dostavu ponuda uputili su na pet gospodarskih subjekata, ponuda je stigla od samo tri.

"Ponuda ponuditelja 4 Market Research d.o.o. u iznosu od 24.360,00 eura bez PDV-a, odnosno 30.450,00 eura s PDV-om, sukladno kriteriju za odabir, ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom ponudom te je 6. ožujka 2023. izdana narudžbenica dobavljaču 4 MARKET RESEARCH d.o.o. za popisivanje cijena dva puta mjesečno u razdoblju od 15. ožujka do 31. prosinca 2023.", rekli su iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tvrtka 4 Market Research, osnovana 2001. u Grazu, jedna je od najvećih tvrtki za istraživanje tržišta u Austriji s brojnim međunarodnim klijentima, a 2018. je u Zagrebu osnovala svoj prvi ured koji će pokrivati tržište Jugoistočne Europe.

Radili su istraživanja tržišta B&B Hotels Austrija i Slovenija, Maistra, JYSK, SPAR, Hrvatsku poštu, OPEL, KIA-u, Volvo, Studenac, Tifon, Lukoil Hrvatska, Hervis, Arenu Centar, Hansa-Flex Hrvatsku, Art Rasvjetu, Art Interijere, Prvu sportsku kladionicu, Pevex i Deichman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvješću koje su tvrtke redovito dužne dostavljati Fini, ta je tvrtka 2021. imala ukupne prihode od više od 160 tisuća eura, a dobit prije oporezivanja bio je 28 tisuća eura.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo