SINČIĆ SE OGLASIO OKO KUĆE U ELITNOM KVARTU: / 'Krvopije su u stanju uništiti psihu normalnom čovjeku'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sinčić je kuću kupio na kredit koji je podigao u Erste banci, o čemu su u njegovoj imovinskoj kartici navedeni i službeni podaci

6.5.2018.
16:00
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Objavljeni su novi detalji o kući što ju je kupio čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić. Riječ je o nedovršenom zdanju u zagrebačkom Markuševcu koje je bilo oprerećeno s čak dvije hipoteke zbog kredita u švicarskim francima.

Zabilježbe banaka

Susjedi su za Jutarnji list ispričali kako je kuću obitelj u čijem je vlasništvu ranije bila založila kao jamstvo za povrat dugova. Jedan zalog glasio je na Hypo banku kod koje je bio dignut kredit u iznosu od 78.300 švicarskih franaka, da bi zatim druga zabilježba bila stavljena na kuću zbog kredita od 39.400 švicarskih franaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SINČIĆ PLATIO KUĆU 600.000 KUNA: Sad ga svi razvaljuju zbog jedne izjave

No, do ovrhe kuće nije došlo jer ju je bivši vlasnik prodao Sinčićima koji su za kupnju novog doma podigli kredit u Erste banci. U pitanju je iznos od 515.000 kuna s kamatom od 4,35 posto. Idućih deset godina čelnik Živog zida mjesečno će izdvajati 5300 kuna. Uz njegovu saborsku plaću od 16 tisuća kuna te primanje supruge, Vladimire Palfi, koja je zaposlena u stranci s plaćom od 5700 kuna, taj iznos obitelj će moći podmirivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinčić: Sve je u imovinskoj kartici

Kako je saznao za prodaju kuće koja je bila pod hipotekom, Sinčić za sada ne otkriva, no susjedi potvrđuju da je obitelj u čijem je ranije vlasništvu ta nekretnina bila upala u financijske probleme. Od kada je otkriveno da je podigao kredit u banci, iako je tijekom predsjedničke kampanje tvrdio da neće kupovati stan sve dok svih građani u Hrvatskoj to ne budu mogli učiniti, Sinčić samo ponavlja da su svi podaci o njegovoj imovini navedeni u njegovoj službenoj imovinskoj kartici.

SINČIĆ KUPIO KUĆU U PODSLJEMENSKOJ ZONI: Mrzitelj banaka digao kredit na deset godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kupio sam kuću na kredit, kao i svi drugi ljudi. Od 2011. govorimo da je kredit jedini način na koji mladi ljudi mogu doći do nekretnine i da sustav u kojemu je velik dio kredita neotplativ treba mijenjati. Davno sam je upisao u imovinsku karticu, ali nije im odgovaralo da je prije izvuku iz ladice. Platio sam je 600.000 kuna, podigao sam kredit u iznosu od 515.000, a ostatak sam dao u gotovini, uglavnom jer su mi pomogli roditelji i prijatelji. Jeftinija je od prosječnog dvosobnog stana. Kredit sam dignuo u kunama, to je jedina valuta koju priznajem. I dalje sam podstanar jer je kuća starija, gola cigla, bez priključaka. Ne znam kad ću je urediti, ni kad ću se seliti, zasad nije u planu. Nisam koristio nikakve državne subvencije niti povlaštene kredite za mlade na koje sam imao pravo...', napisao je na svom Facebook profilu predsjednik Živog zida jučer.

Danas je stigla nova reakcija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Žena od koje sam kupio kuću, jučer sam pričao s njom, predivna je osoba, profesorica. Nije u dugovima, ima nekoliko nekretnina, kuća nije bila pod ovrhom. Kaže mi da je mediji maltretiraju, pritišću cijele dane. Krvopije su u stanju uništiti psihu normalnom čovjeku ne bi li me ocrnili i rušili nam rejting. Krvopije koje rade za monstrume koji uzimaju ljudima kuće na ovrhama mene prozivaju. Nemojte im vjerovati', napisao je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike