OTKRIVENE NOVE ŠEGOTINE MULJAŽE S KUĆICAMA NA MIROGOJU; Njegov suradnik poručio: / 'Podnesite kaznenu prijavu ako mislite da ima nepravilnosti'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
7.12.2020.
22:59
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

U natječaju za davanje u zakup zemljišta za kućice na zagrebačkom groblju Mirogoj, zbog kojeg je nedavno ostavku podnio voditelj Gradskih groblja, Patrik Šegota, ipak ima nepravilnosti, iako je Gradski kontrolni ured, još dok je cijeli slučaj bio aktivan, tvrdio kako je cijeli proces protekao bez nepravilnosti.

No, na traženje gradskog zastupnika Tomislava Stojaka, dostavili su cijeli nalaz provedenog nadzora, a u njemu niz nepravilnosti. Od ranije je poznato da su na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana prošle četiri tek osnovane tvrtke s istom cijenom zakupa od 3510 kuna, koje su potom prepustile poslovanje obrtu Velina design.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'BILO LJETO, BILA ZIMA, SVATKO SVOGA PAJDU IMA': /

Prodaja cvijeća na Mirogoju neodoljivo podsjeća na muljažu s adventskim kućicama

Image
'BILO LJETO, BILA ZIMA, SVATKO SVOGA PAJDU IMA': /

Prodaja cvijeća na Mirogoju neodoljivo podsjeća na muljažu s adventskim kućicama

Mućka sa zadužnicama

No, 24sata piše kako je sporne kućice od Tehnixa kupila tvrtka Granex 1, koja je, pak, vlasnik tvrtke Prigorac građenje i čijem je nadzornom odboru sjedila Šegotina sestra. U nalazu još stoji da su četiri osnovane tvrtke Gradskim grobljima trebale dati zadužnicu u iznosu godišnjeg najma, odnosno 52.650 kuna, no zatražene su i dostavljene zadužnice od svega 10.000 kuna. Dakle, tvrtke su jamčile s ukupno 170.600 kuna manje nego što je bilo propisano natječajem. Ugovorom je, mimo natječaja, tvrtkama omogućeno da koriste prostor i nakon deset godina ako uredno plaćaju zakupninu, iako u drugom članku ugovora stoji da nema prešutnog produljenja najma.

Bez komentara

"Nalaz jasno pokazuje da zakup nije obavljen sukladno pozitivnim propisima, ali sad treba provjeriti sve nezakonitosti", poručio je Stojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski kontrolni ured je svoju prvotnu procjenu pokušao opravdati nemogućnošću provjere ugovora, jer se radi o privatnim, a ne gradskim tvrtkama. No, to može provjeriti Državno odvjetništvo. Šegota je, u međuvremenu, povukao svoju ostavku i traži povratak na staro radno mjesto. Odbio je komentirati nalaz, ali je zato njemu blizak suradnik poručio: "Podnesite kaznenu prijavu ako mislite da ima nepravilnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo