Otkrivena nova afera političara kojeg Milanović odbija smijeniti?

Prema Večernjem listu, Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, dok je bio gradonačelnik Raba, navodno je promjenama prostornog plana tog grada 2004.

13.10.2012.
18:54
VOYO logo

'Zdenko Antešić je spornim izmjenama prostornog plana grada Raba povećao vrijednost i zemljišta članova svoje obitelji jer je i njihovo poljoprivredno zemljište tim potezom pretvoreno u građevinsko. Ukupno su time Antešići dobili oko 24.000 četvornih metara skupog građevinskog zemljišta', navodi Večernjak.

Radi se o zemljištu na predjelu Markovine na kojem su u međuvremenu niknule vile. A izglasavanje novog prostornog plana 2004. godine u Gradskom vijeću Raba nije prošlo nimalo lako. Na prvom glasanju za te izmjene prostornog plana sedam vijećnika bilo je za njegovo prihvaćanje, sedam protiv, a jedan je vijećnik bio suzdržan. Antešić je ipak smatrao da je prostorni plan i tim omjerom glasova prihvaćen, no nakon intervencije Ureda državne uprave, ipak je morao povući odluku o njegovu prihvaćanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je isto kao i odlazak u jednodnevnu saborsku mirovinu

No već za nekoliko dana ponovno je, piše Večernjak, stavio izmjene prostornog plana na dnevni red Gradskog vijeća na kojem je plan ipak na kraju prihvaćen s osam glasova za i sedam protiv. Neki smatraju da je time Antešić prekršio i Zakon o prostornom uređenju jer je, sukladno tom zakonu, morao ponoviti cijelu proceduru izrade prostornog plana nakon što on nije prihvaćen na prvom glasanju.

Bivši gradonačelnik Raba Željko Barčić, koji je od Antešića preuzeo tu dužnost 2005. godine, kaže za svog prethodnika da je možda i promijenio prostorni plan zakonito, no to što je time prenamijenio svoje poljoprivredno zemljište u građevinsko smatra apsolutno nemoralnim, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je isto kao i njegov odlazak u jednodnevnu saborsku mirovinu. Sve je po zakonu, ali je nemoralno'', kaže Barčić. A na zemljištu koje je Antešić 2004. godine prenamijenio u građevinsko nikla su stambena naselja.

"Netočno je da je zemljište koje se spominje u tekstu i na kojemu su izgrađene 'vile', kako je navedeno u tekstu i koje se vide na fotografiji, bilo uvršteno u građevinsku zonu prilikom donošenja Izmjena i dopuna PPU Grada Raba iz 2004. godine. To zemljište nalazi se u građevinskoj zoni od 1996. godine (u koje vrijeme ja nisam obnašao dužnost gradonačelnika). To se lako može provjeriti u arhivi Grada Raba koja je dostupna javnosti i da je novinar imao ikakvu dobru vjeru informacije koje objavljuje bi provjerio na jedinom relevantnom mjestu. U tekstu se navodi da su Izmjene i dopune PPU Grada Raba iz 2004. godine, kada sam ja obnašao dužnost gradonačelnika, donesene »kupovanjem jednog vijećnika«, što je notorna neistina. Izmjene i dopune PPU Grada Raba donesene su u potpunosti u skladu sa zakonskim propisima, o čemu postoji potvrda nadležnog ureda državne uprave i nadležnog ministarstva, a cjelokupna dokumentacija je dostupna u arhivi Grada Raba", piše Antešić u priopćenju. Na tekst objavljen u Večernjem listu od 13. listopada 2012. godine autora Josipa Bohutinskoga pod naslovom 'Prenamijenio svoju zemlju na Rabu u građevinsku zonu i zgrnuo milijune' reagirali su i iz odvjetničkog ureda koji zastupa Antešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu je, kažu, iznesen niz neistinitih tvrdnji o činjenicama, kojima su povrijeđena prava i interesi gospodina Antešića te u bitnom ponavljaju navode iz Antešićeva priopćenja.

"Da bi se zaustavio ovakav medijski linč iznošenjem neistinitih tvrdnji koje nisu potkrijepljene bilo kakvim dokazima, zahtjeva se objava ovog demantija. Radi zaštite svojih zakonskih prava i prava na istinu gospodin Antešić će podnijeti tužbu nadležnom sudu, gdje će autor tekstova imati mogućnost dokazivanja istinitosti navedenih tvrdnji, a novčanu satisfakciju koja bude ostvarena darovat će se onima kojima je to najpotrebnije", naveli su iz odvjetničkog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo