MANJI OTPOR U SOCIJALI / Okončan prosvjed zbog covid potvrda ispred CZSS-a u Splitu: Poznato koliko je ljudi unutar sustava odbilo testiranje

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Sporadično nezadovoljstvo covid-potvrdama i obveznim testiranjem, osim u Splitu, zabilježeno je u Orlovcu i Centru Stančić

7.10.2021.
17:57
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Najdugotrajniji prosvjedi zbog obveznih covid-potvrda, oni ispred Centra za socijalnu skrb u Splitu, okončani su. Devetero je zaposlenika protekla tri dana provelo pred ulazom u Centar, jer su odbili testiranje na koronavirus ili nisu pokazali covid-potvrde. U četvrtak se situacija promijenila.

Image
TREĆI DAN ZAREDOM /

Desetak djelatnika splitskog Centra za socijalnu skrb i dalje se ne želi testirati niti cijepiti: 'Današnji dan je kritičan'

Image
TREĆI DAN ZAREDOM /

Desetak djelatnika splitskog Centra za socijalnu skrb i dalje se ne želi testirati niti cijepiti: 'Današnji dan je kritičan'

"Dio djelatnika se testirao, neki su pokazali valjanu digitalnu covid-potvrdu, nekolicina je odsutna, to još moramo provjeriti, ali vjerujemo da su otvorili bolovanje", rekao je za Jutarnji ravnatelj splitskog CZSS-a Ante Bjažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije fer prema kolegama'

U cijelom sustavu socijalne skrbi radi više od 20.000 osoba, a svega njih 10 se nije testiralo ili pokazalo covid-potvrdu. Osim u CZSS-u u Splitu, nezadovoljnika novim epidemiološkim mjerama ima u Centru za rehabilitaciju Stančić. Dvoje od 370 zaposlenika u posljednja tri dana nisu dolazili na posao.

"Danas su u popodnevnoj smjeni tako da ćemo vidjeti hoće li i danas odbiti testiranje. Djelatnici su posljednja tri dana došli pred ustanovu, ali su odbili test pa nisu mogli biti raspoređeni na svoj posao", poručila je ravnateljica Sanja Grbavac i dodala da to nije fer prema ostalim kolegama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaštita štićenika na prvom mjestu

Istaknula je da će o eventualnim kaznama razgovarati s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi. Slična je situacija i u Centru za rehabilitaciju u Orlovcu. Ondje također dvoje zaposlenih odbija testiranje i covid-potvrde.

"Od 325 zaposlenih dvoje zaposlenih odbija testiranje. Sve dane su dolazili i potpisali dokument da se odbijaju testirati. U međuvremenu nam se nekoliko djelatnika cijepilo, naravno to je njihova odluka i nitko nikoga ne prisiljava na cijepljenje", pojasnila je ravnateljica Teodora Not.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da je zaštita štićenika na prvo mjestu te da sve aktivnosti teku neometano. Dodala je da čekaju upute osnivača oko eventualnih sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo