Ponovno ide na bubanj /

Otkrivamo zašto je propala prodaja šest milijuna kuna vrijedne Mesićeve vile sa Šalate

Natječaj za kupnju državnih nekretnina je završio, a za vilu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića na zagrebačkoj Šalati nije stigla ni jedna ponuda

16.4.2018.
19:06
VOYO logo

Ministar Goran Marić tvrdio je da će se bez problema prodati i to čak i veću cijenu od ove početne od 6,2 milijuna kuna ili okvirno 840 000 eura. A nazivali su je još i ljepoticom sa Šalate. Kakva je to ljepotica koju nitko neće?! 

"U iznimno je dobrom stanju u odnosu na druge nekretnine koje su u državnom vlasništvu, iznimno dobro je održavana i stoga nema prepreka da ne prođe na natječaju", kazala nam je Vinka Drezga, glasnogovornica Ministarstva državne imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi li vila 6, 2 milijuna pitali smo bivšeg stanara Stjepana Mesića. "Ja nisam građevinski stručnjak, ali raspored nije takav da bi služio kao uredski prostor, a nije dobar ni da bi služio za stambeni prostor", tvrdi Mesić.

Njemu je za njegove potrebe, kaže, dobro služila. Danas više nema gdje s gostima iz inozemstva. Agencija za nekretnine Eurovilla koji su najveći stručnjaci kad je u pitanju prodaja luksuznih vila tvrde - država je njima trebala dati vilu da je prodaju pa bi otišla za čas. Onaj tko ima nešto više od milijun eura za kuću - baš i ne prati državne natječaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o jednoj klasičnoj parceli na Šalati, 700 kvadrata. Uz Tušakanac vjerojatno najluksuznijoj i najboljoj lokaciji u Zagrebu tako da s obzirom na poziciju, lokaciju, orijentaciju i trenutnu situaciju na tržištu izrazito realno postavljena nekretnina na tržištu", kazao je Ivan Ukalović, stručnjak za nekretnine.

Koliko je lokacija atraktivna možda najbolje pokazuje i jedan detalj. Dakle, u poštanskom sandučiću računa nema, ali ima nešto drugo. Kaže: potražujemo stan u vašoj zgradi za prodaju ili najam hitno. Evo, možda nisu znali da je cijela vila na prodaju. Za dva tjedna ljepotica sa Šalate ponovno ide na bubanj. I to po istoj cijeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo