NERETVANSKI BIZNIS MIJA CRNOJE / Otkrivamo ulogu ministra u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar branitelja Mijo Crnoja, koji ovih dana plijeni pozornost svih hrvatskih medija zbog afera sa prebivalištem u Samoboru, ima zanimljivu ulogu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, točnije Pločama, ali i zanimljivu poveznicu s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem.

27.1.2016.
13:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Prema podacima iz sudskog registra, Crnoja je od svibnja prošle godine zamjenik predsjednika nadzornog odbora tvrtke Eko južni Jadran d.d.

Tu je tvrtku 2012. godine osnovala tvrtka Pomorski servis Luka Ploče, koja je bila, naravno, u vlasništvu Luke Ploče d.d., koja djeluje pod vodstvom predsjednika uprave Ivana Pavlovića, bivšeg ministra prometa u HDZ-ovoj Vladi krajem devedesetih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavlović, odnosno Luka Ploče, osnovali su tvrtke Pomorski servis Luke Ploče i Eko južni Jadran (u obje je direktor bio Mladen Milošević, inače bivši branitelj) zbog plana o bavljenju zbrinjavanjem opasnih otpadnih ulja. Kada je Milošević predstavljao plan zbrinjavanja otpadnih ulja, aktivistica Ana Musa, inače članica MOST-a izrazila je sumnje u ovaj projekt. Milošević je objašnjavao da je njemačka tehnologija zbrinjavanja otpada čista, i da je to puno bolje rješenje od spalionica kakve su sada diljem Mediterana počevši od Trsta. Ostaje nejasno, ako je ta tehnologija tako čista, zašto se te luke također nisu odlučile za zbrinjavanje otpada na ovaj način. Zanimljivo Pavlović je za Dubrovački dnevnik izjavio kako su u međuvremenu odustali od zbrinjavanja opasnih otpadnih ulja, jer, kako kaže, "luka Ploče nije dobra lokacija za bavljenje tim poslom" te da su prepustili vlasništvo nad tvrtkom Eko južni Jadran. Sada se u sudskom registru kao osnivači vode Roko Ivanović i Luka Zovko, a direktor Milošević postao je predsjednik nadzornog odbora.

Bilo kako bilo, vratimo se mi na čelnike Luke Ploče. Osim tvrtke Eko južni Jadran, Luka Ploče d.d. osnovala je i tvrtku Luka Ploče energija d.o.o. koja se trebala baviti famoznom gradnjom termocentrale, a protiv koje je skočila javnost zbog opasnosti od zagađenja okoliša doline Neretve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Dubrovačkidnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo