sve zbog palme /

Otkrivamo: Evo koliko su građani Zagreba platili Bandićevu ispriku braniteljima

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Screenshot

Milan Bandić se preko oglasa ispričao zbog posjeta predsjednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme

9.11.2018.
13:42
Matija Habljak/PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

Građani Zagreba su oglase u tri dnevne novine u kojima se gradonačelnik Milan Bandić ispričao braniteljima zbog  posjeta predsjednika Skupštine srbijanskoga grada Jagodine Dragana Markovića Palme Zagrebu platili 18.794,07 kuna bez PDV-a, odgovorili su za Vijesti.hr iz službe za informiranje Grada Zagreba. 

"Objavljivanje oglasa Gradonačelnikovo pismo javnosti u dnevnom tisku (Jutarnji list, Večernji list i 24 sata), s potpisom gradonačelnika i grbom Grada Zagreba, trebalo bi biti dovoljna informacija o tome kako se radi o službenom oglasu Gradonačelnika, koji se kao takav i plaća. Takav način informiranja neophodan je kada se radi o osjetljivim pitanjima o kojima javnost treba biti objektivno i cjelovito informirana", odgovorili su nam iz Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je, također, potrebno napomenuti da je Gradonačelnik institucija, odnosno tijelo Grada Zagreba koje predstavlja i zastupa Grad i nositelj je izvršnih poslova u Gradu Zagrebu", stoji u odgovoru Grada Zagreba. 

"Cijena sva tri oglasa je 18.794,07 kuna bez PDV-a", zaključuje se u odgovoru Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoćete me pustiti na miru?"

Na predstavljanju ovogodišnjeg Adventa, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića reporterka RTL-a Donna Diana Prćić pitala je o oglasu, no on nije želio odgovoriti na pitanje. "Hoćete me pustiti na miru!? Još ću pasti i napraviti cirkus", rekao je vidno uznemireni Bandić i otišao ne odgovorivši na pitanje.

A ovo je oglas koji su građani Zagreba platili 18,794 kune:

"Jedan prijem u zgradi Gradske uprave Grada Zagreba izazvao je veliki interes javnosti, a zbog poštivanja te javnosti, posebno one braniteljske, osjećam potrebu i na ovaj način pojasniti cijelu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom dugogodišnjem obnašanju funkcije Gradonačelnika Grada Zagreba uvijek sam se rukovodio načelima suradnje i tolerancije te poštivanja drugih i drugačijih i, dakako, uvijek vodeći računa o dignitetu svoga grada, svoje zemlje i nadasve onih koji su zaslužni za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku.

O tome nisam samo govorio već to svakodnevno prakticiram i promoviram, jer moja su vrata, s povjerenjem i bez fige u džepu, uvijek otvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za naše zajedničko dobro, za fokusiranje na budućnost, za stvaranje pozitivnog ozračja u društvu, za rješavanje brojnih izazova, demografskih, gospodarskih, razvojnih… , trebamo više zajedništva i međusobnog razumijevanja, ali također trebamo biti svjesni da je  Domovinski rat završio, da je Hrvatska u tome ratu pobijedila, te da su u Hrvatskoj, kao i svakoj demokratskoj i modernoj zemlji, nepoželjni oni koji su činili ratne zločine i kojima se trebaju baviti institucije pravne države.

Sastanak s Draganom Markovićem Palmom, koji je kao predsjednik  predvodio izaslanstvo Skupštine grada Jagodine, trebao je biti samo to – sastanak koji potiče suradnju, razumijevanje, suživot sa susjedima, koji može bar malo pridonijeti izgradnji povjerenja jer  širenje mira i suradnja nema prave alternative. O vezama s Arkanom i činjenicama koje se ovih dana čuju u javnosti nisam znao, a da sam znao do susreta, naravno, ne bi došlo. S druge strane, zar nije posao nekih drugih institucija da reagiraju u  takvim slučajevima – možda već na granici..

Zato upućujem ispriku svim istinskim braniteljima koji su se  na bilo koji način osjetili povrijeđenima i pogođenima zbog ovoga  susreta koji se, da stvar bude osjetljivija, igrom slučaja dogodio baš na Dušni dan, kada se sjećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu.

Onima pak koji su ovu situaciju iskoristili za skupljanje dnevno političkih poena, za pljuvanje i bacanje blata, poručujem samo da taj njihov čin ponajviše govori o njima samima", stoji u oglasu gradonačelnika Bandića koji su građani platili 18.794,07 kuna bez PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neprimjereno je trošiti novac građana na osobne oglase i isprike"

O ovom slučaju se danas oglasio i predsjednik SDP-a Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nas ništa ne čudi kada je u pitanju ponašanje gradonačelnika Milana Bandića. Neprimjereno je trošiti novac građana na osobne oglase i isprike. Predlažu mu da više vodi računa o nekim drugim stvarima primjerice vrtićima, a ne saniranju štete novcem poreznih obveznika. Bandić ignorira pozive Povjerenstva za sukob interesa oko izjašnjavanja o svojim putovanjima", kazao je Maras i dodao.

"SDP od Gradske uprave traži da se izjasne o tome koliko je novca potrošeno na ove oglase. Nedopustivo je i da se politički trguje u Gradskoj skupštini, pozivamo državnog odvjetnika Jelenića da obrati pozornost u narednim danima što će se događati u Gradskoj skupštini. Bandić će na sve načine pokušati osigurati većinu. Hasanbegovića pozivaju da izdrži i ne doživi moralno posrnuće", kazao je Bandić.

SDP neće držati većinu i traže da se što prije održe izbori.

Branitelji prihvatili ispriku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Đakić i Ante Tandara u telefonskom razgovoru za RTL su poručili da HVIDRA prihvaća ispriku gradonačelnika Milana Bandića, drago im je da je shvatio da je pogriješio. Sve je u uredu, kažu.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo