NAJAVLJEN PROSVJED / Otac pretučenog dječaka za RTL: 'Plače i jeca kad mu se spomene povratak u školu'

Roditelji su najavili prosvjed u ponedjeljak u Pučišćima.

1.11.2018.
20:23
VOYO logo

Prije nekoliko dana u Osnovnoj školi na otoku na Braču pretučen je 12-godišnji dječak. Završio je u bolnici zbog učestalih epileptičnih napadaja koji su poljedica udaraca u glavu. 

Otac pretučenog dječaka Hrvoje Kusanovć za RTL Danas kaže kako već danima ne spava jer je cijelo vrijeme uz sina, zajedno sa suprugom. Tvrdi, mogli su ga i ubiti. "Skoro se ugušio ispred škole i da kad mu se spomene sad škola ili vraćanje u školu da su to suze i jecanja da se on više u tu školu neće vratit, da ga je strah da ga neće opet istući", kazao je Kusanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije to prvi put, poručuje vidno uzrujani otac.

"Prijavljivali smo x puta direktoru, razrednici, svima, svi su rekli riješit ćemo to", kaže Kusanović. Ravnatelj škole odgovara da to "nije točno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su rekli da nije bilo ničeg takvog tipa"

"Okupio sam sve učitelje i zatražio da se još jedan put prisjete i kažu je li još nešto  trebalo prijaviti da su možda propustili. Svi su rekli da nije bilo ničeg takvog tipa", rekao je za RTL ravnatelj OŠ Pučišća Siniša Lučić Lavčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedijatri svakodnevno prate stanje dječaka.

"Vršimo medicinska ispitivanja zbog uvida u moguće posljedice tog ozljeđivanja", kazao je Veselin Škrabić iz KBC-a Split. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su za RTL kazali da je dječak lakše ozlijeđen i da će ga zadržati na pregledima, dok otac tvrdi da su ozljede teške i da dječak ima jake bolove u glavi, iako je od napada prošlo sedam dana. Otac tvrdi i da liječnici dječaku daju koktel lijekova kako bi mu ublažili te bolove i spriječili epileptične napade koje prije napada nije imao, a sada ih je imao nekoliko. 

Građani su zgroženi, ali ne i iznenađeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je zapravo maltene svakodnevna pojava. Neka se samo nastavi educirat djecu, šta drugo možemo", rekla je Splićanka Astrid.  "To najviše ide iz kućnog odgoja. Malo više pažnje djeci posvetit i to bi to trebalo bi, a ne puštaju se djeca na milost i nemilost", kazao je Stanko iz Splita. 

Roditelji najavili prosvjed 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihologinja Mirjana Nazor, nakon više desetljeća u struci, kaže lako je okriviti učitelje ili roditelje. Krivci smo zapravo svi zajedno.

"Nažalost žive u svijetu u kojem ima toliko agresije. U kojem odrasli svojim primjerima pokazuju da je  agresija ponekad čak prihvatljiva, čak i način kojim se dolazi do cilja", kazala je za RTL Nazor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

'Mlatili su mi sina dok mu na usta nije krenula pjena, a ravnatelj mi je rekao - to su dječja posla!' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji su najavili prosvjed u ponedjeljak u Pučišćima.

"Tko može nek dođe, nek podrži da se ovo prestane više događat našoj djeci", rekao je otac ozlijeđenog dječaka Hrvoje Husanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim mrežama javili su se neki Bračani koji pak tvrde je upravo pretučeni dječak taj koji je bio nasilan te da su se dvojica vršnjaka, od njega, samo branila. Istinu bi trebala utvrditi policija koja je pokrenula istragu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo