OTAC NEPLATIŠA MORA U ZATVOR NA GODINU DANA: / Nije plaćao alimentaciju za sina iako je imao plaću od 1000 eura

Image
Foto: Thinkstock
4.12.2017.
10:08
Thinkstock
VOYO logo

Još 2013. godine sud je ovog 30-godišnjeg oca iz okolice Koprivnice osudio na uvjetnu kaznu zatvora uz uvjet da za svoje dijete plati zaostali rate alimentacije u iznosu nešto manjem od 5000 kuna te da nastavi redovito plaćati mjesečni iznos od 600 kuna.

Ovu kaznu otac 'neplatiša' nije podmirio, a nije nastavio ni plaćati alimentaciju za svojeg sina stoga mu je uvjetna kazna opozvana, a na Općinskom sudu u Koprivnici određen mu je jednogodišnji zatvor, u skladu s člankom 172. Kaznenog zakona koji predviđa zatvor do tri godine onome tko ne uzdržava dijete koje je po zakonu dužan uzdržavati i to na način, u visini i u rokovima određenim ovršnom ispravom, piše Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac se žalio na presudu pozivajući se na pogrešno utvrđeno činjenično stanje te je tražio da se sve vrati na ponovno odlučivanje, no vijeće za mladež varaždinskog Županijskog suda samo je potvrdilo presudu s koprivničkog Općinskog suda. Svoje neplaćanje obrazložio je činjenicom da se tek 2016. godine zaposlio, i to u Njemačkoj, te da zarađuje tek minimalnu plaću, da mora uzdržavati i sebe, a ima i neki drugi osobni dug koji je morao vraćati.

U svojem obrazloženju Sud je naveo kako je uz plaću od 1000 eura mogao platiti dug od 5000 kuna te daljnje mjesečne rate od 600 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo