ISPOVIJEST OČAJNOG RODITELJA / Otac najmlađeg uhićenog Boysa se slomio pred kamerom: 'Nisam ni znao da je otišao. Što će s tim dečkima, zar će ih povješati?'

U utorak ujutro je, kaže otac uhićenoga, slučajno na jednom portalu vidio dvije slike iz Grčke na kojima je sina prepoznao po hlačama i tetovaži na ruci dok su ga privodili na saslušanje

11.8.2023.
20:20
VOYO logo

Otac najmlađeg pripadnika BBB-a uhićenog nakon krvavog huliganskog obračuna u Ateni, otvorio je dušu pred kamerom RTL-a kazavši da je njegov sin, koji je nedavno napunio 18 godina i boluje od dijabetesa tip 1, otišao ne javivši se roditeljima.

''Čuo sam se jučer s njim u 16 sati popodne. Pričali smo možda 3-4 minute. Po njegovog priči je situacija kod njih dobra. Nemaju problema s policijom. Policija ih relativno cijeni i poštuje. Niti ih tuče niti bilo šta drugo radi s njima, uredno je sve. Jedino što se dečki ne mogu okupati ni presvući'', kazao je otac iz Nove Gradiške za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EPILOG ŽESTOKOG OKRŠAJA /

Sudionike izgreda u Ateni danas će ispitati državni odvjetnik i istražni sudac: Visoko na popisu osimnjičenih za ubojstvo je Grk s debelim dosjeom?

Image
EPILOG ŽESTOKOG OKRŠAJA /

Sudionike izgreda u Ateni danas će ispitati državni odvjetnik i istražni sudac: Visoko na popisu osimnjičenih za ubojstvo je Grk s debelim dosjeom?

Slagao ocu da ide kod prijatelja u Zagreb

Zasad, kaže, mladić ima potrebne doze inzulina, a kada mu ponestane rečeno mu je da će ga odvesti liječniku. Također kaže da mu sin nije bio ozlijeđen u incidentu.

U Grčku je otišao ne javivši se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rekao je da je otišao kod kolege u Zagreb koji je tamo završio školu i igra mislim da za Rudeš ili Goricu, ne znam točno. Rekao je da će tamo biti par dana pa sam mu dao 40 eura da ima. S njim sam još kontaktirao u ponedjeljak u 11.30. Javio mi se da je kod kolege, da se probudio i da se ide otuširati i nešto pojesti. Zvao sam ga oko 14:30, međutim javljala mi se grčka sekretarica. Došao sam do zaključka da nešto nije u redu. Nisam ga više mogao čuti ni dobiti'', ispričao je otac.

U utorak ujutro je, kaže, slučajno na jednom portalu vidio dvije slike iz Grčke na kojima je prepoznao sina po hlačama i tetovaži na ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ma on se ne na ni na drvo popeti'

Na pitanje što mu je sin još rekao u telefonskom razgovoru nakon što je već bio uhićen, otac kaže da je kazao kako u onome što pišu mediji ima dosta laži i da to pišu oni koji ne vole Bad Blue Boyse. Otac također kaže da se njegov sin ne zna tući.

'Ma ne, ne zna se ni na drvo popeti da uzme trešnju. To je ta nova generacija', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac BBB-ovca za ono što se dogodilo u Ateni krivi - grčke carinike i policajce.

''Sto puta sam rekao, žao mi je. Moje saučešće obitelji tog dečka, bez obzira iz koje je države i koje je vjere. Život je izgubljen, ali zna se zbog čega. Krivac je grčka carina i policija. Imali su dopis iz Crne Gore i iz Hrvatske da im se približava 21 automobil s tablicama koje su uslikane. Međutim, grčka policija nije ni otvorila te papire, oni su prošli bez problema'', kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On nikad ne nosi oružje. Kakvo oružje?'

Njegov sin je dobio odvjetnika po službenoj dužnosti.

''Čitam da je čovjek rekao da su dečki nevini, a ako bude drugačije da će dati ostavku. Što se ono kaže, državni odvjetnik može biti i s figom u džepu. Znamo što znači kad ti država dodijeli odvjetnika, a nemaš svoga'', zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da je stupio u kontakt s veleposlanikom u Ateni koji mu je dao kontakte pet-šest odvjetnika u slučaju ''da zaškripi situacija''. Ali, odvjetnika može angažirati samo njegov sin. Njemu se na teret stavlja 11 točaka kaznenih djela.

''Nije njegovo ubojstvo, ali se u priči spominje. Napisali su i nošenje oružja. Mislim, nema teorije. On nikad ne nosi oružje. Kakvo oružje', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac skupio prodajući odjeću

Na pitanje kako je njegov sin uspio skupiti novac za odlazak u Grčku, otac kaže kako je naknadno čuo da je ovaj prodao nešto svoje stare odjeće.

''Prodao je nešto što Bad blue Boysi imaju, od majica do jakni s kapuljačama i tu je zaradio, mislim, 600 ili 650 eura. Ja sam mu dao 40 eura i kad je išao na more dao sam mu još 100 eura'', ispričao je otac za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, u šoku je zbog onoga što mu je sin priredio.

''Kako me ne bi šokiralo, ne možeš vjerovati. Još sam mu govorio sedam dana prije utakmice da je visokog rizika, nemoj ni sanjati. Imaš naše utakmice gdje Dinamo igra, idi na njih slobodno. Rekao sam mu nemoj ni sanjati ići u Grčku'', priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Možda bi u ponedjeljak mogli kući'

Teško je reći i kada bi se njegov sin mogao vratiti.

''Jučer mi se nakratko javio da se on nada i da je navodno rečeno da bi u nedjelju ili ponedjeljak mogao napustiti Grčku. E sad, što se događa? Je li moguće ili nije, ne znam točno. Ne znam hoćemo li se sad čuti do kraja. Zahvalio bih se našem veleposlaniku u Ateni što je dao mobitel dečkima da se javi. Valjda će naša diplomacija nešto uspjeti. Valjda neće ostati tamo, to su dečki od 20 godina - 80 posto je dječaka od 20 godina. Šta s njima? Hoće li ih povješati, razapeti, ne znam'', zdvojno je rekao mladićev otac na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: RTLDanas iz Atene: Prvoj grupi navijača upravo određen pritvor

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo