RODITELJI U ŠOKU /

Otac dječaka kojeg je ugrizao susjedov pas: 'Nazvao me sin i rekao da brat nema pola lica'

Pas navodno nikada nije bio agresivan te se uvijek igrao s dječakom. Cijepljen je, a sve se dogodilo u susjedovom dvorištu

5.9.2023.
19:43
VOYO logo

U utorak u ranim popodnevnim satima u Sesvetskom Brestju pas mješanac ugrizao je petogodišnjaka koji se navodno s njim igrao u dvorištu. Vlasnik psa tvrdi da se dječak, kao i više puta prije ovog nemilog događaja, došao igrati sa psom te da je životinja instinktivno reagirala kada je dječak legao psu na trbuh. Tvrdi i da ima snimke nadzornih kamera koje mogu potvrditi njegove riječi. Dječak je zbrinut u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Image
UŽAS KOD SESVETA /

Mješanac ugrizao dječaka; vlasnik kaže: 'Maleni je moj susjed, igrao se sa psom i bacio na njega. Pas je instinktivno reagirao'

Image
UŽAS KOD SESVETA /

Mješanac ugrizao dječaka; vlasnik kaže: 'Maleni je moj susjed, igrao se sa psom i bacio na njega. Pas je instinktivno reagirao'

'Susjedi su uskočili i davali pomoć djetetu'

RTL Danas doznaje da dječak ima ozljedu gornje usnice te da je rana velika četiri centimetra. Bit će operiran kasnije tijekom dana jer ne može dobiti anesteziju zato što je ranije jeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mali je ušao u susjedovo dvorište. Odvojila sam se na nekoliko sekundi od njega i zvala ga da dođe kući, ali nije došao. Čovjek mi je dijete doveo u krilo. Kada sam ga ugledala, šokirala sam se", kazala je za RTL dječakova majka.

Kaže da su susjedi zvali Hitnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Susjedi su uskočili i davali pomoć djetetu. Cijela usna, sve je bilo otvoreno. Ne znam što bih rekla", rekla je majka plačući .

'Noge su mi se odsjekle kad sam mu vidio lice'

Njezin sinčić je, kaže, inače išao kod susjeda u dvorište i igrao se sa psom. Dječakov otac u to vrijeme nije bio kod kuće.

"Na posao me nazvao sin sav u suzama i rekao da brzo dođem kući, da je brata ugrizao pas i da nema pola lica. Došao sam kući i držao mu krpu na licu, a kada sam je maknuo, noge su mi se odsjekle", ispričao je otac za RTL Danas.

Kaže da iskreno ne zna tko je prvi pomogao dječaku, ali da misli da je to bio vlasnik psa. Majka je to potvrdila:.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlasnik psa je bio s njim i prvi susjed odmah je došao. Ja sam dozivala poznanika koji živi pored naše kuće da dođe pomoći kako bih odvezla malog na Hitnu. Dolazili su susjedi sa svih strana, cijela ulica se digla", kazala je.

Pas cijepljen, nikad nije bio agresivan

Događaj je za Jutarnji list opisao i vlasnik psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dječačić je moj susjed preko puta i posljednja dva tjedna se u mom dvorištu igra s mojim Rikijem. Bio sam na dva metra od njih. Pas je ležao opušteno na leđima i mahao repom, a dijete se u jednom trenutku na trbuh psa bacilo potrbuške. Valjda od boli koja ga je snašla Riki je reagirao instinktivno tako što je ugrizao dječaka za usnu i odgrizao dio", kazao je.

Danas.hr doznaje da pas nikada nije bio agresivan te da se uvijek igrao s dječakom. Cijepljen je, a sve se dogodilo u susjedovom dvorištu. Po psa su poslijepodne došli iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO: Pas Riki odvezen je u Dumovec

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo