Osuđeni Rončević vratio se u Sabor i odmah napao SDP

8.12.2010.
15:16
VOYO logo

Bivši ministar Berislav Rončević, koji je u ponedjeljak nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora u aferi 'kamioni', u srijedu se pojavio na svom radnom mjestu u Hrvatskom saboru.

Na zasjedanje je kasnio sat i pol, no čim je došao uključio se u raspravu o prijedlogu Vlade da se u mirovinu operaciju u Afganistanu uputi dodatnih 30 vojnika, čime bi u 2011. i 2012. u toj mirovnoj operaciji bilo 350 pripadnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rončević je replicirao na navode SDP-ovca Arsena Bauka da Račanova vlada nije željela slati vojnike u Irak.

"To nije točno. U lipnju ili srpnju 2003. godine na zatvorenoj sjednici Vlada donosi zaključak kojim zadužuje MORH da pripremi postrojbe za Irak. Jedni koji se tome usprotivio, bez obzira kakvo je moje mišljenje o tom gospodinu, tadašnji je predsjednik Stjepan Mesić", kazao je Rončević, ističući kako je te odluke moguće provjeriti u arhivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte obmanjivati javnost. Vaše sjećanje, s obzirom na životnu dob, nije tako tanko da se toga ne biste sjećali", zaključio je Rončević.

Povećanju broja hrvatskih vojnika u Afganistanu usprotivili su se IDS i HDSSB upozoravajući kako će to stvarati dodatne troškove, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo