OŠTRO U OTVORENOM: / Ministar Pavić tvrdi da su spotovi samo informativni i slučajno se poklopili s referendumom

Image

Grbin je pak, objasnio kakva je to razlika između reforme koju je donio SDP prema kojoj se radi do 67. i ove koju donosi Vlada

9.5.2019.
8:00
VOYO logo

U sinoćnjem Otvorenom na HRT-u ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić ponovio je kako Vlada nije u kampanji protiv referendima „67 je previše“, nego su spotovi čisto informativni.

"Radi se o tri spota, web stranici i nekoliko konferencija. To je demokratski standard drugih EU zemalja. Iz izjava predsjednika Ustavnog suda jasno je rečeno da Vlada ima pravo na informativnu kampanju, da ima pravo upozoravati koje bi mogle biti fiskalne posljedice sindikalne inicijative", kaže Pavić te dodaje kako su troškovi prve faze kampanje 2,7, a druge milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
USTAVNI SUD VEĆ ZAPOČEO FORMALNI POSTUPAK? /

Tražit će od Vlade očitovanje o svrsi Pavićeve kampanje

Image
USTAVNI SUD VEĆ ZAPOČEO FORMALNI POSTUPAK? /

Tražit će od Vlade očitovanje o svrsi Pavićeve kampanje

'Izuzetno nervozni spotići'

"Kada su shvatili da ćemo ići prikupljati potpise za referendum, opet su se počeli emitirati 'informativni spotići'. Pojavili su se i novi izuzetno nervozni spotići gdje se utječe na građane da ne dođu dati potpise“, reagirao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Pavić je odgovorio prilično sarkastično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako su takvi 'naši spotići' baš ono 'killer referenduma', vjerujte da bi moj tim koji ih je osmislio sada u Britaniji zarađivao velike novce pripremajući se za neke druge inicijative",rekao je ministar. Pravda se kako su se spotovi poklopili s referendumom, ali da su drugi spot naručili još 2018., i nastavlja sa sarkazmom:

'Čudom ste okupili i ljevicu i desnicu'

"Sindikati su se uključili u političku utakmicu, postali su dionici europskih izbora. Čudom ste okupili ljevicu i desnicu, čestitam vam na tome. Od gospođe Markić do SDP-a,“, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin pak je skrenuo pozornost na to da porezni obveznici plaćaju kampanju kojom se promovira stav Vlade.

"Vlada je da je htjela bit transparentna mogla je organizirati okrugle stolove i konferencije te pozvati poslodavce, sindikate. Oni su se odlučili za kampanju", istaknuo je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ovka Božica Makar očekivano je držala ljetstve ministru, no zanimljivije je bilo kada je Pavić prozvao SDP za protivljenje reformi koju su sami donijeli.

'Svi znamo što se događalo poslije izbora 2015.'

"Kada smo donosili reformu, "ona je imala glavu", a trebala je još "dobiti rep", kao što su primjerice profesionalne mirovine za određene skupine zaposlenih u hrvatskom društvu. Nismo bili to u prilici napraviti. Znamo što se događalo nakon izbora 2015.“, rekao je Grbin i pojasnio kako ni referendumska inicijativa ni Pavićev prijedlog "ne uvažavaju činjenicu da živimo u 2019. i da su se okolnosti primjenile", rekao Grbin te ilustrirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije isti posao jednog inženjera ili odvjetnika kao što je posao varioca u Uljaniku. No, te ćete poslove tako ionako uništiti", zaključio je te dodao kako on nije potpisao za referendum.

Pavić nije rekao od kuda točno 45 milijardi kuna gubitka kojim plaše građane u kampanje, ali jew rekao da će danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje održati konferenciju za medije na kojoj će to pojasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo