Odgovorila na niske udarce / Oštra poruka iz Sinja: 'Neke treba pitati: Gdje si bio dok je grmjelo? Neki su tamburali po Americi'

Kolinda Grabar Kitarović, nakon Imotskog obišla je i Sinj

8.12.2019.
19:05
VOYO logo

Aktualna predsjednica i kandidatkinja za predsjedničke izbore u novom mandatu, Kolinda Grabar-Kitarović, nakon Imotskog posjetila je i Sinj gdje je, nakon druženja s građanima, prisustvovala misi. Nakon mise obratila se medijima. 

"Ono što ne smijemo dopustiti je povratak na staro i podjele na 'mi' i 'vi'", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako su u njezinu programu posebno naglašeni mladi, ali i oni najstariji. Drago joj je, kaže, što je hrvatska vojska vraćena u Sinj, Varaždin, Pulu... "Nikada od tamo nije trebala otići jer hrvatska vojskapripada svojem narodu. Ono što trebamo je sigurna budućnost, ne budućnost eksperimenata i povratka na staro i na bahatost već budućnost kontinuiteta, rasta i boljeg života za sve naše građane. 

Na pitanje kako komentira poruku Miroslava Škore koji je u nedjelju s izbornog skupa poručio kako je upravo on predsjednik svih HDZ-ovaca, Grabar-Kitarović je poručila kako je ona predsjednica svih hrvatskih državljana bez obzira gdje živjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče autentičnog HDZ-a, pitam se otkud sad to. Ja sam u svojoj domovini od svojega rođenja bila i u najtežim vremenima. Od '90-ih. Neke treba pitati: Gdje si bio dok je grmjelo? Neki su tamburali po Americi dok smo mi ovdje davali potporu svojim ljudima, svojoj vojsci, svojim oružanimsnagama. A kada je riječ o HDZ-u, nikada nisam okrenula leđa HDZ-u niti sam bila u stranci radi političkog profita. Pridružila sam se stranci potkraj 80-ih godina jer sam prepoznala da je to pokret za slobodnu i neovisnu Hrvatsku", poručila je Kolinda Grabar-Kitarović iz Sinja. 

Komentirala je i izjavu ZoranaMilanovića koji je kazao kako je bila protiv vojne parade te da je u Vukovaru prvi put bila tek kada je izabrana za predsjednicu te kako za vrijeme predsjedanja Ministarstvom vanjskih poslova to nikada nije učinila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo, nisam bila protiv mimohoda. Raspravljali smo o tome kako proslaviti Oluju i u Zagrebu i u Kninu. Kad je riječ o tome kad sam bila u Vukovaru - kao građanka sam bila i u Kninu i u Vukovaru netom nakon oslobođenja Knina, mislim da je to bilo dva dana nakon oslobođenja, a u Vukovaru nakon završetka mirne reintegracije. Odvela sam i svoju djecu. Kao građanka ću uvijek odlaziti i u Knin i u Vukovar", poručila je.  

Dodala je kako do sada još nije vidjela niti jedan drugi izborni program osim svojeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo