ministar iz Opatovca /

Ostojić za RTL Danas: 'Pokazalo se da Orbanova i Karamarkova politika nemaju nikakvih šansi!'

'Napokon smo došli do toga da nam prestanu dijeliti lekcije oni koji su primali desetke tisuće izbjeglica, nisu ih registirali, slali su ih u Njemačku i onda su se začudili kad to radi Hrvatska', rekao je Ostojić

20.9.2015.
18:44
VOYO logo

Svih 27 tisuća izbjeglica u samo nekoliko dana prošlo je kroz mnogima donedavno manje poznato mjesto - Tovarnik. Oko željezničkog kolodvora u jednom je trenutku bilo blizu četiri tisuće izbjeglica. Dosta njih hladnu i kišnu noć proveli su na otvorenom.

Image
'STOŽER ZA HISTERIJU' /

Ostojić: 'Naši saveznici nisu Karamarko, Vulin i Orban, već papa Franjo i gospođa Merkel'

Image
'STOŽER ZA HISTERIJU' /

Ostojić: 'Naši saveznici nisu Karamarko, Vulin i Orban, već papa Franjo i gospođa Merkel'

Većina je busevima i vlakovima kasnije prevezena na druge lokacije, a nove izbjeglice ubuduće će se odmah prevoziti u kamp kod Opatovca. Upravo tamo naš je reporter Boris Mišević razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim vrijednim ljudima je samo 24 sata trebalo da sagrade mjesto za 4.000 ljudi. Ovime skidamo pritisak s Tovarnika, ne moraju sad čekati prijevoz na kolodvoru. Bilo je potrebno na humaniji način to organizirati".

Kakav pritisak tek očekujete? Kakve su Vaše procjene?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ipak smo uspjeli smanjiti taj pritisak. Manji broj ljudi iz Tovarnika se prebacuje ovdje. Nismo ovdje gradili prostor za dugoročni boravak, već za kompletan postupak 'check-ina', što je bitno zbog sigurnost naših ljudi, ali i samih izbjeglica".

Mađarska je otvorila granicu, hoće li nas to rasteretiti?

"Pokazalo se da Orbanova, a i Karamarkova, politika nema nikakvih šansi da prođe. Dakle, saveznici koji bi žicom i puškom rješavali stvari su morali otvoriti granicu. Sigurno da će to rasteretiti Hrvatsku. I napokon smo došli do toga da nam prestanu dijeliti lekcije oni koji su primali desetke tisuće izbjeglica, nisu ih registirali, slali su ih u Njemačku i onda su se začudili kad to radi Hrvatska".

Što će se dogoditi ako Mađarska potpuno zatvori granicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite da su sagradili 165 kilometara zida pa ni on nije pomogao. Ovo pitanje mora biti riješeno na granici između Grčke i Turske", rekao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo