'DEGUTANTNO JE ŠTO NAS DO SAD PREMIJER NIJE ZVAO NA RAZGOVOR': / Odustao još jedan kandidat za ministra?

Image
14.3.2016.
8:58
VOYO logo

Borković kaže da ga je Milijan Brkić, koji je u nedjelju povukao kandidaturu za ministra branitelja, malo iznenadio.

"Problem je što ne znamo koji je bio dogovor premijera i vladajuće koalicije, ali znamo da smo doživjeli jednu aferu, pretpostavljam da je sve to reakcija premijera s obzirom na situaciju s ranije imenovanim ministrom, i htio je to riješiti, ali trebalo je brže i efikacije. Nitko ne može biti ministar ako nema potporu vladajuće koalicije", mišljenja je Borković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILIJAN BRKIĆ ODUSTAO OD MJESTA MINISTRA BRANITELJA: /

'Želim prekinuti tu mučnu situaciju'

Image
MILIJAN BRKIĆ ODUSTAO OD MJESTA MINISTRA BRANITELJA: /

'Želim prekinuti tu mučnu situaciju'

"Neka predlože premijeru da izađemo iz ove situacije"

Borković tvrdi da ni demograf Stjepan Šterc više nije kandidat za ministra. "Pitajte njega, ali za sada imam informaciju od njega da više nije", dodao je.

Inače, Šterc je bio kandidat Udruge udovica iz Domovinskog rata. "Moj prijedlog je da vladajuća koalicija pod hitno ovo dogovori, i HDZ-u pripada to mjesto. Stranka ima kvalitetnih branitelja i kandidata za ministre, neka ga predlože premijeru da izađemo iz ove situacije", poručio je Borković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da su za nastalu situaciju odgovorni svi, ali da je najgore što je jedan resor u kojem su veliki problemi bez ministra.

Image

"Pokazivanje mišića"

"Proračun je na stolu već danas, i novi ministar već sad je doveden u situaciju da ne može obnašati svoju dužnost kako treba. Jedini način je da se dogovori s premijerom da se ide u rebalans proračuna u dijelu za Ministarstvo branitelja", rekao je Borković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to bilo pokazivanje mišića sa sve tri strane, ali to je išlo na štetu braniteljske populacije i našeg resornog ministarstva, što je nedopustivo", zaključio je Borković u razgovoru za N1 Televiziju.

Podsjetimo, nakon što je Milijan Brkić povukao kandidaturu za mjesto ministra branitelja, oglasio se Miodrag Demo, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane. On je izjavio kako je razočaran, jer kako je rekao, nefunkcioniranje Oreškovića, Karamarka i Petrova dovelo je do sramoćenje hrvatskih branitelja. Traži hitan sastanak s premijerom. Sramota je, kaže, da se sutra donosi proračun a da branitelji nemaju svog predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo