START / Osnovana stranka Dalije Orešković: Prvi veliki test bit će joj izbori protiv 'ličkog šerifa'

Image
Foto: Marko Lukunic/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Nama, prije svega, START znači novi početak, drugačija politika, drugačija budućnost Hrvatske'

26.1.2019.
17:56
Marko Lukunic/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Danas je održana osnivčaka skupština stranke Start koju vodi Dalija Orešković. Kako piše Večernji list, prvi ispit stranke bit će izvanredni izbori za članove Županijske skupštine u Ličko-senjskoj županiji na koje će izaći te će tako biti konkurencija Darku Milinoviću.

Dalija Orešković tijekom nedavnog gostovanja u RTL-u Danas objasnila je zašto stranka nosi naziv START. "Stranka ima svoj akronim, a to je - Stranka antikorupcije, razvoja i transparentnosti. Nama, prije svega, START znači novi početak, drugačija politika, drugačija budućnost Hrvatske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što smo proteklih 25 godina propustili izgraditi da bi naše institucije djelovale učinkovito, da uistinu služe građanima i ostvaruju vladavinu prava kako je zacrtana Ustavom i zakonom. Vidimo da ne funkcionira u praksi. START zapravo znači - počet ćemo raditi upravo na tome", kazala je Orešković.

'Uvjeren sam da ću pobijediti'

Podsjetimo, posljednjeg dana 2018. pao je županijski proračun ličko-senjskog župana Milinovića, zbog čega Liku čekaju novi izbori. Inače, Milinović je ranije u RTL Direktu kazao kako će se novi izbori održati 1. ožujka te poručio kako se proces može produžiti do 1. kolovoza do donošenja proračuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja razmišljam o svojoj listi, ali još jednom kažem ja nikada ne radim protiv HDZ-a. Na euroizborima sva moja obitelj, nas 24, glasat će za HDZ. Ja nisam rekao da ću pobijediti HDZ na idućim izborima, ali HDZ će sigurno ostvariti najlošiji rezultat dosad. 

Hoće li on učestvovati u novoj konstelaciji snaga u županijskoj skupštini to ćemo vidjeti. Ja da dobijem tri mandata, ja sam pobijedio. HDZ ne može dobiti 19 kao kad sam ga ja vodio. Uzmimo da će proračun pasti i da je zadnji datum 1. kolovoza, tada su izbori mogući sve do studenoga. Uvjeren sam da ću pobijediti ako budu novi izbori za župana", kazao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo