Rasprodali zube i zlatninu, sada prodaju kosu

Nakon što su rasprodali dragocjenosti, brojni su građani u borbi za preživljavanje odlučili prodati i i vlastitu kosu.

21.9.2012.
10:29
VOYO logo

U bici za preživljavanje građani su već posezali za rasprodajom zlatnine, pa i zlatnih zubi, satova ili namještaja. No, Osječani su u posljednje vrijeme otišli i korak dalje. Neki od njih počeli su prodavati - vlastitu kosu!

Čine to u vlasuljarnici osječkoga HNK, a prije dva dana za to su imali priliku i u jednom frizerskom salonu gdje se prikupljala kosa za bugarske pacijente oboljele od karcinoma. Riječ je inače o akciji crkvenih organizacija koja se provodi diljem Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjet kosa ne kraća od 35 centimetara

"Najprije su mislili da je riječ o šali, no tada su iz vrećica počeli vaditi kosu ispletenu u pletenice, repove, ali i u "rinfuzi". Mogli su se i kod mene ošišati, no oni koji su došli prodati kosu uglavnom su donijeli odrezanu. Djevojka koja je donijela tri odrezana repa, približno 60 centimetara, dugačka dobila je 600 kuna, što nije malo", ispričala je za Glas Slavonije vlasnica salona u kojem se prikupljala kosa Korana Bendeković. Uvjet za prodaju bila je kosa ne kraća od 35, odnosno 45 centimetara, ukoliko je riječ o sijedoj ili obojenoj kosi.

Za kilogram kose tisuću kuna

Voditeljica vlasuljarske radionice u HNK-u Julka Seginj, pak, kaže kako u želji da prodaju kosu nerijetko dolaze i muškarci i žene. Ne čudi to jer kilogram kose stoji tisuću kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uglavnom nam kažu da žele dodatno zaraditi i da im je prodaja kose odličan dodatan prihod. No, katkad se iznenade, jer kosa nije teška i potrebno je mnogo da bi se skupilo kilogram", ispričala je J. Seginj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo