KATAKLIZMA U SLAVONIJI / Osječani bježe zbog straha od zagađenog zraka: 'Djevojka živi blizu postrojenja, potegla je u Našice'

Dim se s požarišta širio daleko kroz grad, vidjeli su ga i u Kašincima na oko 20 kilometara od Osijeka. U tom mjestu nisu primili poruku upozorenja Civilne zaštite

4.10.2023.
12:44
VOYO logo

Nakon što su stanovnici Osijeka primili upozorenje da ne izlaze van i da zatvore prozore zbog dima koji se širi iz postrojenja za preradu PET ambalaže Drava International gdje gore goleme količine plastike još od 1 sat u noći, neki od stanovnika Osijeka i okolnih mjesta odlučili su napustiti svoje domove.

Igor Tot iz mjesta Kešinci, na oko 20 kilometara od Osijeka kaže kako je još ujutro uočio gusti dim koji se širi iznad požarišta. "Nisam primio poruku upozorenja na mobitel od Civilne zaštite, ali sam vidio dim kroz prozor te iz medija doznao da se radi o požaru. Neprestano mi je upaljen radio i slušam što se događa te se ljude upozorava da je zrak zagađen te da obavezno nose maske ako moraju izaći van", rekao nam je Igor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da se dim nešto prorijedio tijekom dana te da nije više toliko gust i taman. Iako su pojedine škole danas zatvorene zbog golemog požara koji je već progutao dobar dio postrojenja koje se prostire na nekoliko desetaka tisuća kvadratnih metara, one u njegovom mjestu i u okolnim naseljima, kaže nam, rade normalno.

Dodaje i da zna ljudi u blizini Drava Internationala napuštaju svoje domove i da odlaze kod rodbine i prijatelja jer se boje udisati zrak. Tako je i s njegovom djevojkom koja živi u naselju u neposrednoj blizini postrojenja koje gori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišla je kod svoje bake i djeda u Našice. Vratila se iz noćne smjene i odmah se zaputila van grada na selo kraj Našica", govori nam Igor.

Dodaje i da među ljudima ne vlada panika, da vjeruju vatrogascima i Civilnoj zaštiti te da se nadaju da će se požar ubrzo lokalizirati. Poslao nam je i svoj video koji je snimio jutros iz svog mjesta Kešinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE I VIDEO Uznemirujuće snimke požara koji je Osječane 'zaključao' u domove. Nije prvi put da ovaj prostor gori

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo