'Osjećam se osramoćeno i kao građanin Siska i kao član SDP-a'

Nakon noćašnjeg uhićenja moćne SDP-ove sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, tijekom dana su reakcije pljuštale sa svih strana.

2.4.2014.
19:02
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović sazvao je posebnu konferenciju za novinare odmah ujutro nakon uhićenja stranačke suradnice specijal-201012070191004-Marina Lovrić Merzel. Još uvijek nije jasno koja je njezina sudbina u stranci. Milanović je kazao da će stranka izreći svojs tav kad se podigne optužnica. arti-201404020101006

"Kada vidimo optužnicu, kada vidimo za što je se konkretno tereti, a tereti je se prema navodima iz medija za nekoliko financijskih zlouporaba, onda ćemo moći donijeti u okviru svojih političkih ingerencija i nekakvu odluku i nekakav politički stav", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj su komentirali i Mirela Holy, koja je morala odstupiti s ministarskog mjesta zbog "sitne političke korupcije", kako je to bio opisao premijer Milanović. Ona je kazala da drži da bi i Merzel sada trebala odstupiti.

Da bi Merzel trebala odstupiti misli i haenesovac, saborski zastupnik Goran Beus Richembergh koji je u srijedu ujutro na Facebooku napisao: "Proljetno čišćenje u punom je jeku. Trulež i staru kramu valja dobro prebrati i odbaciti. Da budemo u čistom i urednom, da može rasti ono što je zdravo i vrijedno, što daje ploda i hlada. Svaka sličnost s politikom je namjerna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši gradonačelnik Siska Davorko Vidović kazao je kako se "osjeća osramoćenim i kao građanin Siska i kao član SDP-a".

"Osjećam se kao i većina građana Siska, tužno i pomalo osramoćeno, kao građanin, ali i kao član SDP-a. U ovom trenutku još uvijek nije podignuta optužnica, što ostavlja tračak nade da stvari ne moraju biti takve kakve jesu, ali i ovo samo po sebi je doista nešto što nije veselo i nije dobro, bez obzira iz koje stranke i kojega grada. To znači još dodatni uteg na reputaciju i vjerodostojnost ljudi koji se bave politikom", rekao je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje treba li sisačka županica dati ostavku, odgovorio je: "Ne raspolažem informacijama koje bi mi u ovom trenutku dale za pravo da nekom dajem savjete te vrste".

Kad je riječ o njezinu članstvu u Predsjedništvu SDP-a, Vidović je rekao kako će o tome odlučiti samo Predsjedništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam član Predsjedništva, no ovo su doista ozbiljne optužbe i ako se potvrde, onda naravno da nema mjesta ni u članstvu, a kamoli Predsjedništvu SDP-a", dodao je.

"SDP i HDZ su isti"

U HDSSB-u smatraju da je Milanović neprincipijelan kada je riječ o slučajevima koji su ovih dana, ali i u cijelom mandatu, pritisnuli SDP. Vladimir Šišljagić kaže: "Milanović nema ista stajališta, drugačija su ovisno o tome o kojoj se osobi radi. A što se ovog konkretnog slučaja tiče, neka pravosuđe razriješi jesu li optužbe utemeljene ili ne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laburist Dragutin Lesar poručuje: ova situacija pokazuje da su i HDZ i SDP isti. "Da se to kod nas dogodilo, budite uvjereni da bi svaki takav dužnosnik stranke bio suspendiran istog trenutka, a u trenutku eventualnog podizanja optužnice, isključen iz stranke. Mislim da ova situacija dokazuje da su i jedni i drugi doista isti".

Zanimljivo, u HDZ-u nisu htjeli komentirati slučaj Lovrić Merzel, iako se nekako očekivalo da će zabiti politički gol. No Željko Rainer tek je istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da i policija i DORH rade svoj posao i da će ga obaviti korektno. Prema tome, postupke koji su u tijeku mislim da nije u redu komentirati".

SDP nije uzdrman?

Nakon svega se tako može zaključiti da, osim Šime Lučina koji je cijelom pričom iznenađen, u SDP-u nitko ne želi 'priznati' kako ih je slučaj Lovrić Merzel ozbiljno uzdrmao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onog trenutka kad budemo shvatili da zahtjev Državnog odvjetništva policija provodi i nikome ne pada na pamet da stavlja pod tepih bilo koju sumnju, onda ćemo shvatiti da je to prednost, a ne šteta", pojasnio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

I ministar pravosuđa Orsat Miljenić poručuje kako je bitno da se teži prema standardu kojim će se prema svakome postupati na isti način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo