o vrućim temama / Orsat Miljenić za RTL Danas o zahtjevu za opoziv premijera Andreja Plenkovića te o prvoj sjednici Povjerenstva za Agrokor

'Čini mi se nemogućim da za nekoga tko redovito komunicira s javnošću se ne može otkriti koja je njegova adresa", smatra Miljenić

1.11.2017.
19:06
VOYO logo

SDP će sutra, dan prije prve sjednice Istražnog povjerenstva o Agrokoru, u Saboru predati potpise za opoziv premijera Andreja Plenkovića zbog otkrića o roll-up kreditu.   
U najjačoj oporbenoj stranci svjesni su da nemaju potrebnih 76 ruku za rušenje predsjednika Vlade, SDP-ov šef istražnog povjerenstva Orsat Miljenić poručuje da to ipak ne mora biti baš tako. Uz to, otkriva da se u petak na prvoj sjednici neće pojaviti ni Ivica Todorić ni njegov otac Ante. Zašto - otkrio je našoj Damiri Gregoret. 

"U ovom trenutku  je potpuno nerealno očekivati da bi se Ivica Todorić pojavio na Povjerenstvu, ako i dođe bit će uhićen i bit će u sudskoj proceduri i tek onda može pred Povjerenstvo. Ante s jučerašnjim danom nije primio poziv, on se vratio, a kad primi poziv, a primit će ga prije ili kasnije mora se odazvati kao  isvaka druga osoba. Osoba koja se ne odazove čini kazneno djelo, a kazne su vrlo visoke do milijun kuna i do 5 godina zatvora", objašnjava Miljenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče lociranja i pronalaska Ivice Todorića komentirao je da očekuje da svaka policija na svom području radi aktivno na potrazi i da vjeruje da se on može locirati tre da je riječ o danima, ako ne  isatima njegova pronalaska. 

"Čini mi se nemogućim da nekoga tko redovito komunicira s javnošću se ne može otkriti, koja je njegova adresa", smatra Miljenić. Što se tiče drugih svjedoka naglasio da su pozive dobili Stipe Mesić i Jožo Manolić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mesića su predložili kolege iz HDZ-a i očekujem da oni imaju set pitanja, jer valjda znaju zašto su ga predložili. Naš priejdlog je bio Ante Ramljak i mislim da bi bilo logičnije da je s njime krenulo", naglasio je RTL-ov gost. 

Sutra se upućuje u proceduru zahtjev za opozivom premijera Plenkovića, a Orsat je naglasio da ne samtra da od opoziva neće biti ništa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je bilo glasovanje o Mariću bilo je vrlo tijesno. Očekujem i od nekog u sadašnjoj vladajućoj većini da vidi što se događa i barem napravi korak i kaže - ja u tom neću sudjelovati. Svaki saborski zastupnik odlučuje po svojoj savjesti i to je njima na savjesti", poručio je Orsat.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike