A1 I A6 ZATVORENE ZA PROMET / Orkanska bura puše preko 140 kilometara na sat: Osjet hladnoće na Zavižanu kao da je - 22,5 stupnjeva!

Image
Foto: Nel Pavletić / PIXSELL

Vjetar pojačava dojam hladnoće pa je na Zavižanu pri temperaturi od -10,8 stupnjeva Celzija osjet hladnoće kao da je -22,5 stupnjeva

12.1.2022.
8:00
Nel Pavletić / PIXSELL
VOYO logo

Na Jadranu će danas biti pretežno sunčano i vjetrovito. U unutrašnjosti još ujutro i prijepodne mjestimice oblačnije, a u gorskim i istočnim predjelima moguće je i malo snijega, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima. Najviša temperatura zraka uglavnom od -3 do 2, na Jadranu između 6 i 11 stupnjeva Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UBOJITA BURA /

Orkanski udar vjetra kod Prizne zbacio kamion s ceste: Poginuo je vozač; Kod Bribira kuća srušena na cestu

Image
UBOJITA BURA /

Orkanski udar vjetra kod Prizne zbacio kamion s ceste: Poginuo je vozač; Kod Bribira kuća srušena na cestu

Već danima zatvorene pojedine dionice (auto)cesta

N1 piše kako su rano jutros na postaji Prizna izmjereni udari orkanske bure preko 140 kilometara na sat. Zbog takvih vremenskih uvjeta već danima su za sva vozila zatvorene pojedine dionice cesta i autocesta. Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Paški most (DC106); most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku (obilazak je Lozica-Mokošica-Sustjepan-DC420 ili grad Dubrovnik-Pobrežje-Mokošica).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Čavle; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (zbog snježnih zapuha i vijavice); Na dionici državne ceste DC1 Klapavice-Udbina zabrana je prometa autobuse na kat, vozila kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i LC58107 lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja tjedna bivat će toplije

U vremenskoj prognozi televizije N1 ističe se kako vjetar pojačava dojam hladnoće te je na Zavižanu pri temperaturi od -10,8 i brzini vjetra 12,9 osjet kao da je -22,5 stupnjeva Celzija.

U većini predjela je suho i razvedrilo se, tek lokalno u unutrašnjosti ima pojačane naoblake. Snijeg pada mjestimice i povremeno u Lici. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog olujne bure u prekidu su: trajektne linije: Porozina-Brestova, Prizna-Žigljen, Valbiska-Merag, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak; katamaranske linije: Lastovo-Korčula-Dubrovnik, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Milna-Split, Ubli-Vela Luka- Hvar-Split; brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku tjedna bit će većinom sunčano i stabilnije, ali i dalje vrlo hladno, osobito u jutarnjim satima. No, prema kraju tjedna postupno će bivati toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo