prevelik izazov za premijera / Orešković probao baranjski kulen pa počeo zazivati ministra Nakića: 'Di je moj doktor?'

Pao je dogovor da će premijer uskoro posjetiti Baranju kako bi i sam vidio kako izgleda proizvodnja ove delicije

13.4.2016.
15:51
VOYO logo

Cijela vlada, ali i ostali građani, jutros su na Markovu trgu imali priliku kušati autohtone hrvatske proizvode.

Premijer Tihomir Orešković tako je odlučio isprobati slavonsku kobasicu, ali i baranjski kulen koji je, čini, se ipak bio malo prevelik izazov za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković je tako u jednom trenu počeo 'zazivati' svog doktora jer mu je kulen bio preslan i prepikantan. Sve je naravno bila samo šala, ali rekao je kako mora paziti na svoj tlak koji je, kako smo saznali prošli tjedan, prilično visok. 

Proizvođača čiji kulen je probao je upitao i izvoze li ovu omiljenu slavonsku i baranjsku deliciju, na što je dobio negativan odgovor. Ipak, pao je dogovor da će premijer uskoro posjetiti Baranju kako bi i sam vidio kako izgleda proizvodnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvim Danima zaštićenih autohtonih proizvoda izložena je hrana koja već ima zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla i izvornosti, ali i ona koja to tek čeka, od krčkog pršuta, neretvanske mandarine, baranjskog kulena pa sve do poljičkog soparnika. 

Proizvođači su zadovoljni oznakama izvornosti i zemljopisnog podrijetla, jer, kažu upravo to njihov proizvod čini prepoznatljivijim na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo