premijerova reakcija / Orešković: 'Presuda Šešelju je sramota i poraz Haaškog suda i tužiteljstva'

Predsjednik Vlade izjavio je u Vukovaru kako oslobađajuća presuda Vojislavu Šešelju predstavlja poraz haškog tužiteljstva i sramotu haškog suda

31.3.2016.
12:47
VOYO logo

Premijer Tihomir Orešković boravi u dvodnevnom posjetu Vukovaru gdje je dočekao oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju

Orešković je u izjavi novinarima rekao kako je ova presuda sramotna te da je to poraz za Haaški sud i poraz haaškog tužiteljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je čovjek koji je učinio zlo i nije nimalo pokazao kajanje, ni onda, ni danas. Vidimo da je to danas čovjek koji je palio hrvatske zastave i zastave Europske unije. Nažalost, Haaški sud je presudio svoje. Ja se nadam da će Srbija reagirati jer je put prema EU pravi put i nadamo se da ćemo vidjeti prave odluke i ponašanje od strane susjeda", rekao je Orešković.

Na pitanje hoće li Hrvatska sada postaviti uvjete ulaska Srbije u EU, premijer je rekao da su uvjeti svima jasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto kao što je Hrvatska prošla i ispunila sve kriterije koje je trebala ispuniti, tako će i Srbija morati. Ovo nije ništa promijenilo, tu Srbija samo treba pokazati da će reagirati u jednom pozitivnom smjeru", rekao je Orešković.

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju oslobodio je u četvrtak vođu srpskih radikala Vojislava Šešelja po svih devet točaka optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo