većina demantirala navode / Orešković nastoji pridobiti HNS-ove ministre da podrže novu vladu u Saboru?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Razgovori mandatara Tihomira Oreškovića s HNS-ovim ministrom Ivanom Vrdoljakom pokrenuo je nagađanja kako Domoljubna koalicija želi 'podebljati' svoju većinu i HNS-ovcima

5.1.2016.
10:27
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Domoljubna koalicija i Most na jedvite jade su skupili dovoljno zastupničkih ruku kako bi formirali većinu u Saboru. Međutim, u javnost često dopiru glasine kako Most nije jedinstven te im mnogi ne predviđaju kako će ostati zajedno do kraja mandata. 

Razgovor mandatara Tihomira Oreškovića s ministrom gospodarstva na odlasku Ivanom Vrdoljakom pokrenuo je nagađanja kako se dvopartitna buduća vlada pokušava dobiti potporu i HNS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Večernji list, većina HNS-ovaca koje su kontaktirali demantirali su ove navode te dodali kako ništa nisu niti dražili, a niti im je HDZ išta nudio.

"Nikad ne reci nikad. Teško je u ovom trenutku reći grubo ne na tu opciju. Treba prvo vidjeti kako će se sve odvijati, tko će biti u toj vladi, za što će se zalagati. Dakle, prvo treba vidjeti kojim smjerom se ide dalje i što je u konačnici interes Hrvatske. Ali, ako to bude isključivo politička vlada HDZ-a, onda mi doista nemamo što raditi", kazao je izvor Večernjaka iz HNS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvor uvjeren je i da im prepreka u tom slučaju nije sporazum koji su potpisali kada su ulazili u koaliciju Hrvatska raste. I u kojem stoji da u slučaju gubitka izbora neće koalirati s HDZ-om.

"Ako isti sporazum nije vrijedio za SDP i Zorana Milanovića koji je de facto potpisao ulazak u tripartitnu koaliciju, ne vidim razloga zašto bi on sada obvezivao HNS", dodao je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike