Opačić oštro o premijeru / 'Orešković je jedan vrlo opasan čovjek za Hrvatsku koji je došao s jednim ciljem - da nam sve rasproda'

Gošća RTL Direkta večeras je bila potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić koja je uputila oštre riječi premijeru: 'Orešković je došao s jednim ciljem - a to je da nam sve rasproda'

8.6.2016.
22:42
VOYO logo

U HDZ-u sve više raste nervoza, pogotovo jer je tijekom dana Tomislav Karamarko iz Mosta dobio ponudu za časni izlazak: s Karamarkom će otići i Božo Petrov, ali Tihomir Orešković i Vlada moraju ostati. Karamarko je to odbio i sad je počela igra živaca, trka s vremenom, a uskoro možda i preslagivanje, ali unutar HDZ-a.

Svi su dosta toga već rekli, jedino tko nije mnogo toga rekao je SDP. U njihovim rukama je karta prijevremenih izbora. Zoran Milanović je najavio da će ju odigrati kad procjeni da je za to najbolje vrijeme ali vrijeme i njemu  curi, je li sad došlo vrijeme da se sve karte stave na stol, upitali smo potpredsjednicu SDP-a Milanku Opačić.

Kako komentirate ovaj preokret Tomislava Karamarka koji je jučer čvrsto i s dosta teškim riječima tražio opoziv premijera Oreškovića, a danas bitno blaža reotrika i spremnost da se i on povuče iz Vlade?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega bi htjela reći da SDP uopće nije pokrenuo inicijativu za ostavku Tomislava Karamarka, svi bi prešli preko afere Konzultantica. Mi smo napravili prvi korak i sada ćemo vidjeti kada ćemo napraviti drugi korak.

Taj korak ćete napraviti do idućeg petka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, zato što bi htjeli da što prije idemo na izbore jer već dugo nema ni vladu ni parlament. Gotovo da se dugo ništa ne radi, ili da kažem - rade se opasne stvari. Mislim da je gospodin Tihomir Orešković jedan vrlo opasan čovjek za Hrvatsku i njene građane. U trenutku kada ne funkcionira ni vlada niti parlament, on donosi neke odluke o  rasprodaji onoga što vrijedi u Hrvatskoj. Danas odluke od LNG terminalu, prije neki dan je šaptom pao Končar. Mogu oni donositi odluke, ali o reformama, a ne o prodaji poduzeća.

Računate li na Most? Jeste li ih kontaktirali?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je danas rekao da su oni za raspuštanje parlamenta, evo, mi ih pozivamo da dignu ruke za tu odluku i neka pokažu koliko vole Hrvatsku ili koliko im je stalo do njihovih fotelja.

Jeste li razgovarali o tome s nekih iz HDZ-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da će se pokrenuti neke akcije u kojima će se vidjeti kome je stalo do napretka Hrvatske, a kome da ostane i dalje u parlamentu.

Ako se dogodi da HDZ odustane od opoziva vlade jer se nekako stvari sad smiruju, hoćete li vi odustajati od zahtjeva za raspuštanjem Sabora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, zato što parlament ni vlada već dugo ne funkcioniraju. Mi smo postali zemlja slučaj, to nam već iz međunarodne zajednice govore. Po prvi put je Hrvatska doživjela da se ne može zadužiti zbog nestabilne političke situacije. Smatramo da vlada u bilokakvom obliku je jedan eksperiment, od samog početka vrlo jedan loš eksperiment, a građani plaćaju tu cijenu. Najpoštenije je građanima vratiti njihov mandat.

Što je ova vlada napravila dosad lošije od vaše vlade? U usporedbi s ministrima vaše i ove vlade? I jedni drugi su dosta kompetentni, jedino se oko Karamarka i Hasanbegovića digla veća prašina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo u četiri godine izvukli zemlju iz krize, to se sada vidi, to su rezultati naših četiri godine. Ova vlada u šest mjeseci nije ništa značajno napravila, osim nekih kozmetičkih promjena i krupnih odluka koje prolaze mimo javnosti. Orešković je došao s jednim ciljem - a to je da nam sve rasproda.

Kako komentirate Karamarkov potez u kojem planira napraviti novu većinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da nikakvo preslagivanje ne dolazi u obzir jer ova vlada ne funkcionirati. Mislim da je jedino ispravno ići na nove izbore.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo