PLJUŠTE REAKCIJE SA SVIH STRANA / Orešković: 'Brkić je i ovom prilikom pokazao karakter'; Karamarko: 'Vlada je ostala uskraćena za sjajnog ministra'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nagađalo se posljednjih dana da premijer Tihomir Orešković nije bio pretjerano oduševljen idejom da Brkića imenuje novim članom Vlade

14.3.2016.
12:59
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Milijan Brkić iznenadio je u nedjelju hrvatsku političku scenu odsutajanjem od kandidature za mjesto novog ministra branitelja. Njegova odluka još je čudnija ako se zna da je u javnosti figurirao kao favorit.

Nagađalo se posljednjih dana da premijer Tihomir Orešković nije bio pretjerano oduševljen idejom da Brkića imenuje novim članom Vlade pa smo sa zanimanjem očekivali njegovo očitovanje o ovom Brkićevom potezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dočekali smo ga u ponedjeljak rano poslijepodne. Pod naslovom komentara "Brkić je pokazao karakter" Orešković je putem Facebooka zahvalio HDZ-ovcu na kandidaturi.

"On je i ovom prilikom pokazao karakter koji je izgradio boreći se za Hrvatsku u Domovinskom ratu i zbog čega uživa poštovanje svojih suboraca. Problemi s kojima se susreću hrvatski branitelji izuzetno su kompleksni i ova Vlada je odlučna u namjeri njihovog rješavanja", napisao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti sat vremena nakon Oreškovića, oglasio se i predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko. Prvi potpredsjednik Vlade smatra da je Vlada ostala uskraćena za "sjajnog ministra kakav bi zasigurno bio Milijan Brkić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o sjajnom čovjeku kojeg je za tu dužnost kandidirala Hrvatska demokratska zajednica čiju je punu podršku, kao i moju osobnu, uživao u tome.

Gospodin Brkić bio je apsolutno najbolje rješenje za mjesto ministra branitelja i žao mi je što se odlučio povući. Razgovarali smo o njegovoj odluci koju sam sa žaljenjem prihvatio, ali i koju razumijem i podržavam jer uključuju i njegov osobni stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno žalim zbog toga što svi koji su bili uključeni u ovaj proces nisu prepoznali koliko je važno da gospodin Brkić svojim ugledom i autoritetom kojeg nedvojbeno uživa u braniteljskoj populaciji, doprinese rješavanju njihovih problema.

Svjedoci smo odluke čovjeka koji ima stav i karakter, a čije su odluke i čvrstina u njihovom zastupanju mogle biti iskorištene za opću dobrobit i kvalitetniji rad ove Vlade", napisao je Karamarko na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo