'poznat po svojim biserima' / Orešković bez komentara, Karamarko: 'Milanović je svojim nerezultatima dokazao da je bio slučajni premijer'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Mandatar Tihomir Orešković nije htio komentirati Milanovićev Facebook status u kojem je okarakteriziran kao 'slučajni premijer', dok su Tomislav Karamarko i Branko Hrg ocijenili takvu izjavu malicioznom

8.1.2016.
15:52
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Mandatar nove Vlade Tihomir Orešković nije želio u petak komentirati izjavu Zorana Milanovića da je 'slučajni mandatar', koju je Milanović objavio na svom Facebooku, dok su tu izjavu predsjednika tehničke Vlade kritizirali predsjednici HDZ-a Tomislav Karamarko i HSS-a Branko Hrg.

Image
bez dlake na jeziku /

Milanović ne bira riječi: 'Neka se Orešković ne uvrijedi, ali on je doista slučajni mandatar'

Image
bez dlake na jeziku /

Milanović ne bira riječi: 'Neka se Orešković ne uvrijedi, ali on je doista slučajni mandatar'

"Nisam vidio tu Milanovićevu poruku. Tu sam sada kao mandatar, a kada se formira Vlada uvjeren sam da ću biti i premijer. Spreman sam preuzeti odgovornost kako bi pomogao Hrvatskoj i njezinim građanima", kazao je Orešković novinarima ispred hotela Sheraton nakon razgovora s ministrom turizma Darkom Lorencinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je na svom facebook profilu Oreškovića nazvao 'slučajnim mandatarom'. 

"Ne znam kako će završiti ova zabavna priča. Sjećate li se kad sam govorio o slučajnoj državi, eto, sad imamo slučajnog mandatara. Da se čovjek ne uvrijedi, ali on je doista slučajni mandatar. Hrvatska je prestala biti slučajna država, no uvijek postoji opasnost od vraćanja na staro ili još gore od toga. Gospodin Orešković čak ne sudjeluje niti u pregovorima o strukturi Vlade. Ako će njegova riječ biti zadnja, znači da neće biti prva, a to je loše", napisao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković je podsjetio da je s Milanovićem razgovarao na tradicionalnom božićnom prijemu Srpskog narodnog vijeća, te se s njim našao i dok je bio predsjednik Uprave Plive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo ugodne razgovore i nadam se da ćemo imati takve i u budućnosti", rekao je Orešković.

Iz Vladina Ureda za odnose s javnošću u međuvremenu je priopćeno da se Milanović 'nije sastao, niti je razgovarao s mandatarom za sastav Vlade Tihomirom Oreškovićem'. Milanović je sreo Oreškovića na proslavi pravoslavnog Badnjaka i tom se prilikom pozdravio s njim te izmijenio nekoliko kurtoaznih rečenica, kaže se u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenjujući Milanovićevu izjavu malicioznom, Karamarko je rekao da je upravo Milanović svojim 'nerezultatima' dokazao da je bio slučajni premijer.

"Biti tako maliciozan prema čovjeku koji ima toliko iskustva u vođenju financija, ne u vođenju država. U  ovom trenutku su nam potrebni ljudi koji znaju nešto o financijama i gospodarstvu, za razliku od Milanovića koji nije imao pojma ni o čemu, što je i dokazao svojim nerezultatima", rekao je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrg, koji je u HDZ-u bio na sastanku pregovaračkih timova obaju stranaka, dometnu je kako je Milanović četiri godine bio poznat po svojim 'bisernim izjavama'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo