'igrač koji daje golove' /

Orepić: 'Ako se želi reorganizirati i dislocirati, volio bih porezni Uskok angažirati u policiji'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

'U policiji ću im otvoriti maksimalan prostor da nastave s radom još jače nego dosad”, izjavio je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić

15.11.2016.
10:02
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je da nema smisla “mijenjati igrača koji daje golove” te da bi volio kompletan tim poreznog Uskoka angažirati u policiji ako se porezni Uskok želi reorganizirati i dislocirati.

Orepić je za novi broj Nacionala ocijenio da bi bilo šteta za opće stanje u državi da se djelatnici Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara svedu na službenike "koji više praktički neće znati kome odgovaraju ili će ostati bez postojećih ovlasti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da su oni tijekom vrlo kratkog vremena pokazali da posjeduju znanja koja u sustavu dotad nisu bila primijećena.

"Sve je to dovelo do uspješnih istraga u nekoliko iznimno osjetljivih slučajeva. Učinit ću sve da se korigira prijedlog Općeg poreznog zakona u dijelu koji predviđa ukidanje postojećih ovlasti za djelatnike poreznog Uskoka. Ako će se iz meni neobjašnjivih i posve neopravdanih razloga i dalje na tome ustrajati, predložit ću da se ti ljudi angažiraju u policiji, gdje ću im otvoriti maksimalan prostor da nastave s radom još jače nego dosad”, izjavio je Orepić za Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija Zdravko Marić poručio je u prije nekoliko dana da se s prijedlogom porezne reforme Porezni uskok ne ukida nego jača i stavlja u okvire Porezne uprave, a njegova neovisnost i integritet ostaju sačuvani. Marić je u izjavi novinarima potvrdio da će Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara, prije dvije godine osnovan kao posebna, neovisna služba pri Ministarstvu financija, ubuduće raditi u okviru Porezne uprave.

Na protivljenja koalicijskih partnera iz Mosta, koji smatraju da će taj potez ugroziti neovisnost Poreznog uskoka, odgovorio je da se radi o kvalitetnom rješenju kojim Porezni uskok raste u smislu značaja i važnosti i njegove pozicije u hijerarhiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo