OPTUŽILI GA ZA SILOVANJE MALOLJETNE ŠOGORICE (17): / 'Sve je bilo dobrovoljno, imam i snimke seksa koje to dokazuju'

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija

Čini se da su cijeloj 'sapunici' kumovali roditelji koji su protiv njihove veze

30.5.2019.
11:22
PIXSELL / ilustracija
VOYO logo

Zanimljiv se slučaj dogodio u okolici Koprivnice. Ž. H. je prije nekoliko mjeseci u kuću doveo svoju ljubavnicu. Sve bi bilo u redu da to nije bila njegova 17-godišnja šogorica, dakle, sestra od supruge. Veza je mnogima bila trn u oku, pa je cijela stvar od preljuba preko optužbi za silovanje, završila optužnicom za lažno prijavljivanje, piše Podravski.hr.

Ubrzo nakon što se to doznalo, na Željkovoj adresi su se pojavili policajci te ga odveli na ispitivanje pod sumnjom da je počinio silovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shvatio da nešto nije u redu

"Rekli su mi da me moja djevojka prijavila za silovanje. Odmah sam znao da nešto nije u redu. Mi smo imali seksualne odnose, ali svaki put to je bilo uz uzajamnu želju i nikako drukčije", rekao je 29-godišnji Ž. H. za Podravski.hr.

Zaključio kako ju je netko nagovorio da ga prijavi policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo su me prijavili njezini roditelji da sam je oteo i silovao, i tada je policija došla do mene. Tada je ona izjavila da su naši odnosi bili dobrovoljni, ali je ipak otišla kući k roditeljima. Nekoliko dana poslije po mene je opet došla policija. Tada sam bio odveden na ispitivanje kao osumnjičen za silovanje", prepričavao je događaje Ž. H.

Dao policiji pornosnimke

No, tu priča ne staje. Naime, kako bi dokazao svoje tvrdnje, policajcima je dozvolio da pregledaju fotografije i videozapise njihovih seksualnih odnosa. Zahvaljujući tome, oslobođen je sumnje, a dobio je i status žrtve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ispitivanju u policiji kazao sam da imam fotografije i videoisječke seksualnih odnosa na kojima se jasno vidi da su oni dobrovoljni. Policijski službenici te fotografije i videoisječke preuzeli su s mog mobitela i tada sam pušten doma", objasnio je.

Policija otkrila laž

Novi obrat se dogodio krajem ožujka. Čini se da se njegova djevojka slomila i istražiteljima priznala da silovanja nije bilo. Horvat smatra da su je pritisnuli roditelji, koji su protiv njihove veze. Da je i koprivnička policija shvatila da je on žrtva, dokazuju i dokumenti u kojima ga obavještavaju da je žrtva kaznenog djela i to onog iz članka 304. Kaznenog zakona, koji govori o lažnom prijavljivanju. Za takvo kazneno djelo je najveća kazna pet godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je još pod istragom, a očekuje se i suđenje.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo