Opstanak HDZ-a na vlasti košta 50 mil. kuna dnevno

'HDZ-ovoj Vladi je sve uspjeh. I 350 tisuća nezaposlenih i propast gospodarstva, gubitak gospodarskog pojasa... Što god hoćete.

13.7.2010.
13:02
VOYO logo

"U situaciji kada smo u prvih šest mjeseci potrošili 90 posto ukupnog predviđenog deficita za 2010. godinu, hrvatska Vlada mora se zaduživati da bi sustav uopće funkcionirao. To će sve plaćati građani. Ovaj dug kojemu je dospijeće 2020. godina bit će teret budućim Vladama. HDZ-ove vlade u posljednjih su sedam godina povećale 2,5 puta ukupni hrvatski dug, a rezultati su najveći pad koji je ikada hrvatsko gospodarstvo doživjelo i nastavlja taj pad i ove godine", kazao je.

arti-201007130090006Ova Vlada nije spremna suočiti se s istinom i srezati troškove, dug je jedino što mogu učiniti i pritom otimaju od gospodarstva kapital koji je dostupan na hrvatskom tržištu, istaknuo je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za takvu vrstu znanja ne treba nam Vlada", zaključuje Čačić.

Upitan koliko je ozbiljno stanje u hrvatskom državnom proračunu, HNS-ovac je ustvrdio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je katastrofalna. Imamo stalno povećanje rupe – stalni pad prihoda i povećanje rashoda. Ovo zaduženje pomoći će da HDZ-ova vlada opstane još nekoliko mjeseci, a teret će pasti na građane. Oni svaki dan kupuju, na naš račun, opstanak na vlasti. Svaki dan propadamo za otprilike 50 milijuna kuna, što je oko 21 milijarda na godišnjoj razini. Toliko nas dnevno košta opstanak ove Vlade", računa Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo