dolazi novi val / Opsadno stanje u Ogulinu: vodostaj Dobre raste munjevitom brzinom, uskoro bi se mogla izliti iz korita

Image
Foto: Ivan Skorin/RTL

Dobra prema najnovijim podacima raste oko 16 centimetara na sat zbog čega su u Stožeru dodatno zabrinuti

19.9.2017.
16:20
Ivan Skorin/RTL
VOYO logo
Image

Slavonski Brod: Vodostaj Save u naglom je porastu

Image

Slavonski Brod: Vodostaj Save u naglom je porastu

Kiša koja već nekoliko dana nemilice pada diljem Hrvatske prije dva dana potpuno je poplavila Ogulin, a iako šteta još nije sanirana, tamošnje stanovnike očekuje još jedan težak dan. 

Dobra prema najnovijim podacima raste oko 16 centimetara na sat zbog čega su u Stožeru dodatno zabrinuti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorenje svojim građanima uputio je i sam gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović putem svoje Facebook stranice. 

"Povodom mogućnosti nadolaska novog vodnog vala izdali smo priopćenje za građane s uputama. Građani koji imaju potrebu za vrećama s pijeskom mogu ih dobiti pozivom na broj telefona 047/531-093 na koji će se javiti dežurni vatrogasac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi koji će ih dalje uputiti kako doći do vreća. Molimo građane da, ako su u mogućnosti, si sami osiguraju prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji trebaju pomoć oko micanja namještaja iz ugroženih prostorija na višu visinsku kotu pomoć mogu dobiti pozivom na broj 099/608-7444 i 047/522-631 na koji će im se javiti netko iz Crvenog križa i dalje sve organizirati. Na iste brojeve se može zvati u slučaju potrebe za hranom ili isušivačima prostorija.

Foto: Ivan Skorin/RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvoz glomaznog otpada će biti organiziran kontejnerima lociranim na nekoliko mjesta po gradu koje će odvoziti kamion SKG-a. Obzirom da je otpada puno, a kamion samo jedan, to će odvoz trajati neko vrijeme, pa molim građane za razumijevanje i strpljenje. Građani otpad mogu i sami odvoziti, bez plaćanja naknade, na odlagalište Sodol gdje je formirano privremeno odlagalište.

Molimo građane da se pridržavaju mjera za sprječavanje nastajanja i širenja zaraznih bolesti koje su objavljene na stranicama Radio Ogulina, a sutra će biti objavljene i na stranici Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju molim građane da si pripreme osnovne potrepštine za nekoliko dana; flaširanu vodu, svijeće, šibice, baterije za ručne svjetiljke i radijske aparate, hranu, lijekove i drugo", napisao je Domitrović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra je munjevitom brzinom počela rasti posljednjih sati. Kad i ako pređe 250 cm Dobra bi se mogla izliti iz korita.

Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo