DOBRO JE ZNATI / Oprez! Za vikend se očekuje kaos u prometu u Zagrebu: Ovo su prometnice koje će biti zatvorene

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ovih dana ne fali izmjena u prometu na cestama u Zagrebu i okolici te javnom prijevozu

25.9.2020.
10:00
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

''Zagreb Open - 46. INA Delta Rally'' održava se od 24. do 26. rujna u Zagrebu i okolici, a ceremonijalni start utrke zbog preventivnih epidemioloških mjera ove će godine biti unutar Zagrebačkog velesajma kod Paviljona 15.

Image
OBEĆANJA VODA NOSI /

Metropola pred izbore: Zagreb će s dva nova mosta preskočiti Savu, a starima se napokon smiješi obnova

Image
OBEĆANJA VODA NOSI /

Metropola pred izbore: Zagreb će s dva nova mosta preskočiti Savu, a starima se napokon smiješi obnova

INA Delta Rally je najstarije i najpopularnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj, koje je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, a njegovo održavanje donosi i niz privremenih izmjena u prometu vjerojatno neće oduševiti građane i građanke metropole s obzirom na niz radova i svakodnevnih problema u zagrebačkom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što će neke autobusne i tramvajske linije voziti izmijenjenim trasama privremena regulacija prometa u pojedinim dijelovima Zagreba donosi i potpunu zabranu prometa za sva vozila i pješake čije detalje ovdje možete vidjeti.

Image
Foto: Ina Delta Rally
  • Linije 166, 221, 241, 242, 268, 310, 311 i 330

U petak, između 15.45 i 24 sata ove linije će s Glavnog kolodvora putovati izmijenjenim trasama u oba smjera, i to s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Držićevu, desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

Za vrijeme posebne organizacije prometa, autobusi će iz smjera Glavnog kolodvora koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora stajalište Muzej suvremene umjetnosti na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Linije 219, 220 i 229

Prometuju s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skreću lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Aveniju Marina Držića, desno na Aveniju Dubrovnik, zatim skreću lijevo u Ulicu Savezne Republike Njemačke otkuda nastavljaju uobičajenim trasama.

Iz smjera Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora stajalište Središće na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Ulice SR Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Linija 234

Od Glavnog kolodvora vozit će Ulicom Hrvatske bratske zajednice odakle će skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, zatim desno na Aveniju Marina Držića te preko Mosta mladosti i Avenijom Dubrovnik do Remetinečkog rotora gdje skreće lijevo na Remetinečku cestu i nastavlja vožnju uobičajenom trasom. 

Iz smjera Glavnog kolodvora, linija 234 će privremeno koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Linije 140 i 239

Nastavak utrke u subotu uvjetuje obustavu autobusne linije 140 (Mihaljevac – Sljeme), u vremenu od 7 do 19 sati, dok će linija 263  u istom periodu biti skraćena te će autobusi prometovati do stajališta Kašina-okretište.

U smjeru Dupca polasci će se ostvarivati prema voznom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog gužvi koje nastaju gotovo svakodnevno, a ovoga bi vikenda mogle biti i češće s obzirom na privremenu regulacije zbog utrke valja podsjetiti i na to da su u tijeku radovi na Mostu mladosti čiji se završetak očekuje sredinom listopada. Zbog njih je i obustavljen tramvajski promet Avenijom Marina Držića, južno od Ulice grada Vukovara do Zapruđa.

Umjesto tramvaja vozi izvanredna autobusna linija 609 koja prometuje na dionici Zapruđe - Ulica grada Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autobus se polukružno okreće na raskrižju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara, a ulazno-izlazno stajalište je u Držićevoj (kod "Dione"). Početno stajalište u Zapruđu je na Aveniji Dubrovnik kod HG- spota, a krajnje na ugibalištu autobusne linije 222, kod Prometnog centra ZET-a. Autobusi se ne zaustavljaju na stajalištu Most mladosti i to u oba smjera te na stajalištu Borovje istok, u smjeru Ulice Grada Vukovara.

Za vrijeme izvođenja radova, tramvajske linije 6 i 7 prometuju izmijenjenim trasama u oba smjera, a linija 8 je ukinuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Linija 6

Črnomerec - Trg bana Josipa Jelačića - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Ulica grada Vukovara - Žitnjak.

  • Linija 7

Dubec - Kvaternikov trg - Autobusni kolodvor - UIica grada Vukovara - Savski most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo