BESANA NOĆ /

Požar kod Žrnovnice opet se aktivirao! Mještani su u panici, vatra se opasno približila kućama

Image
Foto: Tin Juginović/Dalmacija danas

Požar je u Žrnovnici sinoć izazvao udar groma, a vatra je opasno zaprijetila kućama i raketnoj bazi. Proširio se i na Podstranu, Sitno Gornje i Donje, no situacija se tijekom dana poboljšala te je požar stavljen pod kontrolu. U međuvremenu se, nažalost, vatra opet aktivirala

28.8.2024.
23:26
Tin Juginović/Dalmacija danas
VOYO logo

Iako se činilo da je požar na području Žrnovnice pod kontrolom i da je pred vatrogascima mirnija noć, vatra se opet aktivirala na području između Sitnog Gornjeg i Donjeg oko 21 sat. Mještani su u panici jer im se vatra opasno približila kućama, piše Slobodna Dalmacija.

Vatrogasci se spremaju na obranu kuća kod crkve, a lokalni portali navode da je vatrena stihija došla na svega 200 metara od mjesnog groblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalmacija danas
Image
Foto: Dalmacija Danas
Image
Foto: Dalmacija danas

"Aktivirao se požar na predjelu Grabovac, Sitno Donje. Radi se o nepristupačnom terenu, gdje nema puta ni za ljude ni za vozila. To je neprohodno, daleko, puše vjetar, napravit ćemo što možemo, puno nas je na terenu, čekat ćemo ga na putevima, ali je zbog nepristupačnosti ovo veliki problem", rekao je za Radio Dalmaciju vatrogasni zapovjednik Marinko Bogdan.

Gori na nepristupačnom terenu što stvara problem vatrogascima kojih je oko 80 na terenu. U međuvremenu je zatvorena cesta Žrnovnica-Sitno Gornje-Srinjine. Osim vatrogasaca, građani brane kuće kako vatra ne bi došla do njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako nam je 2017. došlo do kuća, evo kao sad, vjetar to širi. Pogledajte naše Sitnjane, pravi su momci, oni pomažu. Vatrogasci se po mrkloj noći bore s vatrom pa im daju mizeriju od plaće, sramota", kažu nam mještani Lolića iz Vile Nino kojima je vatra 15 metara od kuće.

Podsjetimo, požar je u Žrnovnici sinoć izazvao udar groma, a vatra je opasno zaprijetila kućama i raketnoj bazi. Proširio se i na Podstranu, Sitno Gornje i Donje, no situacija se tijekom dana poboljšala te je požar stavljen pod kontrolu.

Image
Foto: Dalmacija danas

Da je situacija puno bolja potvrdio nam je prije samo nekoliko sati zapovjednik DVD-a Tomislav Mihanović, koji je izrazio nadu da je pred vatrogascima mirnija, ali i dalje radna noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema otvorene vatre. Požar je sad dobrim dijelom pod kontrolom. Tijekom noći nastavljamo sa sanacijom, a ljudi su i dalje na terenu", kazao nam je prije nekoliko sati. No, situacija se na terenu, čini se, ubrzo pogoršala.

POGLEDAJTE VIDEO: Nadljudskim naporima smiren požar u Žrnovnici, na terenu još 280 vatrogasaca: 'Ide mirnija, ali radna noć'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo