Opet napadnuti hrvatski vojnici u Afganistanu

Hrvatski vojnici ponovno su bili na meti pobunjenika u Afganistanu, a srećom ni ovaj put nijedan od njih nije stradao.

7.4.2011.
10:59
VOYO logo

Kako je izvijestilo Ministarstvo obrane na svojim internetskim stranicama, konvoj pripadnika Afganistanske narodne armije (ANA), koje zajedno mentoriraju hrvatski i američki vojnici, bio je meta napada pobunjenika u srijedu u poslijepodnevnim satima po hrvatskom vremenu.

Napad pješačkim naoružanjem dogodio se na području regionalnog zapovjedništva Sjever, a iz MORH-a su izvijestili kako nije bilo izravnog djelovanja na 13 pripadnika hrvatsko-američkog mentorskog tima (OMLT). Po dolasku u bazu, mentorski tim je nastavio sa svojim redovnim zadaćama, piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije desetak dana zabilježen je manji raketni napad na bazu Black Horse u Kabulu, u kojoj je također smješten dio hrvatskog kontingenta - instruktori za topništvo. Početkom ožujka, u Mazar-e-Sharifu na sjeveru zemlje, nakon prolaska dvaju vozila s pripadnicima hrvatskog mentorskog tima eksplodirala je improvizirana naprava.

Nedavno je u javnost procurila informacija kako su se trojica hrvatskih vojnika nalazila u helikopteru na koji je u studenom prošle godine pucano iz vatrenog oružja na sjeveru Afganistana. Riječ je bila također o instruktorima koji su pripadnike ANA-e obučavali na helikopterima. Ni u ta tri incidenta hrvatski vojnici nisu bili ozlijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104050053006 arti-201103060141006 arti-201103270009006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo