OPET NABUJAO DRŽAVNI APARAT: / U dvije godine HDZ-ove vladavine broj zaposlenih u državnoj upravi veći za čak 4315

Image
Foto: PIXSELL

U odnosu na mandat Vlade premijera Milanovića, u godinu dana mandata premijera Oreškovića bilo je 1.

18.2.2018.
17:01
PIXSELL
VOYO logo

Sudeći prema podacima iz biltena Ministarstva uprave, u protekle dvije godine u državnoj upravi je 4.300 zaposlenih više. Naime, krajem 2015. godine, na isteku mandata Vlade premijera Zorana Milanovića državni aparat brojao je 229 tisuća zaposlenika - 55.000 državnih službenika, nešto više od 4.000 namještenika, gotovo 147.000 javnih službenika i oko 23.000 javnih namještenika.

N1 piše kako je koncem rujna prošle godine, u mandatu Vlade premijera Andreja Plenkovića te nakon kratkog mandata premijera Tihomira Oreškovića, prema biltenu Ministarstva uprave bilo šestotinjak državnih službenika više, 69 državnih namještenika manje, oko 1700 javnih službenika više te tristotinjak javnih namještenika više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U SABORU PRIJEDLOG ZAKONA O KOMUNALNOM GOSPODARSTVU: /

'To vodi osnivanju novih tvrtki s novim uhljebima'

Image
U SABORU PRIJEDLOG ZAKONA O KOMUNALNOM GOSPODARSTVU: /

'To vodi osnivanju novih tvrtki s novim uhljebima'

'Klimavo' objašnjenje Ministarstva uprave

Drugim riječima, piše N1, u vrijeme obje Vlade HDZ-a državni je aparat nabujao. U odnosu na mandat Zorana Milanovića, u godinu dana mandata premijera Oreškovića bilo je 1.633 zaposlenika više. U odnosu na kraj 2016. do rujna 2017. godine, u vrijeme mandatu premijera Plenkovića zaposleno je još 2.662 zaposlenika. To znači da je za godinu dana i devet mjeseci državi aparat narastao za 4.315 zaposlenika.

Na upit novinara N1 televizije iz Ministarstva uprave telefonski su kazali kako je razlog povećanju broja zaposlenika u tome što je u sustav COP-a 2016. i 2017. godine ušlo 20 novih institucija. No, iz istog ministarstva nisu dostavili popis tih institucija niti broj plaća, već su samo ponudli primjer bolnice u Novoj Gradiški. Još su pojasnili kako se u sustavu COP-a vode plaće, a ne ljudi, pa se događa da se pojavljuju dvostruki podaci za, primjerice, liječnike koji su ujedno i profesori na medicinskim fakultetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike