GRAĐANI NISU ZAČUĐENI / Opasan Bandićev izlazak iz bolnice: 'Ciljevi su mu važniji i od zdravlja'

Bandić je jučer bolnicu napustio na tri sata zbog izglasavanja proračuna u Skupštini

14.12.2018.
19:45
VOYO logo

Milan Bandić u bolničkom krevetu izdržao je tek tjedan dana. Jučer ga je zbog gradskog proračuna napustio na tri sata i to na vlastitu odgovornost.

"Pa ja da sutra umrem, napravio sam dovoljno. Dragi Bog me može sutra uzeti. Da su svi napravili koliko ja, ova Hrvatska bi puno bolje izgledala", kazao je jučer Bandić u Skupštini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od plućne embolije može se umrijeti u trenutku

Da njegov jučerašnji izlazak iz bolnice nije bio bezazlen potvrđuju liječnici. Od plućne emobolije može se umrijeti u trenutku. "Bolesnici miruju, preporuka je da miruju u toj akutnoj fazi bolesti dok se terapija sama ne uhoda. Nakon toga tek postupno ide aktivacija i mobilizacija sve veća", kazala je Vesna Vucelić sa Zavoda za intenzivnu medicinu KBC-a Sestre milosrdnice. 

Iako je jučer riskirao, Bandić je danas dobro. Tromb, čini se, miruje, a posljedica zbog hodanja po Gradskoj skupštini - nema. "Nisam razgovarala s liječnicima samo s njim i on se osjeća dobro", kazala je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. "Mislim da naš svakodnevni život predstavlja rizik za svakog od nas, ali uz dobru liječničku podršku, kontrolu i terapiju gradonačelnik će itekako biti dobro", dodala je Pavičić Vukičević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

U klubu zastupnika svoje stranke Bandić jučer je dočekan pljeskom, a uz štake ne samo da je hodao nego se i penjao i spuštao niz stepenice. No njegovo ponašanje, građane, čini se ne čudi.  "A dobro, on je takav i u drugim stvarima pa onda nije ni čudno. Riskira da ide i da dela", rekao je Zagrepčanin Branko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I inače se previše troši"

"Mislim da se on i inače previše troši i da jednostavno ima te svoje ciljeve koji su važniji od svega drugoga. Pa očito i od zdravlja", kazala je Vesna iz Zagreba. 

"Na njegovom mjestu i ja bi isto došao unatoč preporukama liječnika. A tko još sluša liječnike", pita se Zagrepčanin Vrtislav. Slušao ili ne, zagrebačkog gradonačelnika u ponedjeljak očekuju dodatne pretrage. Ukoliko sve bude u redu već tada mogao bi biti i pušten iz bolnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo