OPAKA PRIJEVARA PARA IZ ZAGREBA: / Unajmili stan od 200 m2 u centru grada, naglo nestali i ostavili gigantski dug

Image
Foto: Ilustracija, Pixsell

Budući da se par nije odazivao na pozive, a nisu ni platili stanarinu, Udruženje obrtnika grada Zagreba ušlo je prisilno u prostore

28.12.2018.
8:54
Ilustracija, Pixsell
VOYO logo

Tvrtke povezane s parom Antonijem F. i Sandrom Č. zadnja tri mjeseca nisu plaćale najam ni režije za prostor Udruženja obrtnika te su ostavili 100.000 kuna duga, tvrdi predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar, piše Jutarnji list.

Nisu im se odazivali na pozive

"Primorani smo bili pokrenuti postupak za prisilni ulaz u 200-injak četvornih metara prostora u vlasništvu Udruženja obrtnika grada Zagreba na Mažuranićevu trgu, koje su od nas potkraj 2014. godine unajmili Antonio F. i Sandra Č. te njihovi poslovni partneri i u njima smjestili dvije tvrtke", izjavio je Trojnar koji kaže da su u listopadu "prisilno ušli u prostore u prisutnosti javnog bilježnika i ovlaštenog sudskog bravara" jer im se najmoprimci više nisu odazivali na pozive ni zvono, a posljednja tri mjeseca nisu platili ni najamninu ni režije te se ukupni dug popeo na stotinjak tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, riječ o paru koje je javno prozvao Zvonimir Čuval da su mu uništili nekretninu te mu ostavili, kako je rekao, "štetu veću od 150 tisuća kuna".

Antonio F. rekao je za Jutarnji da je šteta nastala u "stanu višom silom" i koju su "htjeli sanirati, ali nisu stigli jer su imali rok za iseljenje", podmiriti do 7. siječnja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'PROČITAJ, DA SE NE DOGODI JOŠ NEKOME': /

Mlada Vinkovčanka nasjela na zlobnu internetsku prijevaru i ostala bez 1200 eura!

Image
'PROČITAJ, DA SE NE DOGODI JOŠ NEKOME': /

Mlada Vinkovčanka nasjela na zlobnu internetsku prijevaru i ostala bez 1200 eura!

Problemi s plaćanjem

Trojan i Čuval izjavili su da su problemi s plaćanjem najamnine počeli u travnju ili svibnju ove godine.

Predsjednik Udruženja obrtnika kaže da su pokrenuli "sudski postupak za naplatu potraživanja bez obzira na to što su imali ovjerene instrumente osiguranja plaćanja koje su pravodobno poslali na naplatu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da su na pauzi

"Oni šeću Zagrebom i Hrvatskom kao da nisu nikome ništa dužni. Poslovne prostore napustili su bez da su ikoga o tome obavijestili i više nismo uspjeli s njima stupiti u kontakt. Nismo niti primijetili da ih nema, shvatili smo to kad smo uvidjeli da više ne plaćaju najamninu", kaže Trojnar i dodaje da su se, kad su ušli u prostore, iznenadili jer je unutra sve bilo kao da je netko te sekunde izašao na pauzu.

"Šalice od kave na stolu, cigarete u pepeljarama, računala, papiri... Sve smo popisali u društvu bilježnika i spremili da im to, ako ikad podmire dug, možemo vratiti", kaže Trojnar te ističe da su ugovore o najmu imali potpisane s tvrtkom Resonor Aurum te još jednom povezanom s Antonijem F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blokada od 18. prosinca

Navedena tvrtka Resonor Aurum registrirana je u ožujku 2015. godine, a prijavljena je na adresi Udruženja obrtnika grada Zagreba, a njen je račun, prema podacima s poslovnih servisa, blokiran od 18. prosinca ove godine. Osnivači su dvojica inozemnih državljanina (iz Italije i Švicarske) te tvrtka Trecor Gold iz Velike Britanije.

U veljači ove godine tvrtka mijenja osnivače te ostaju samo Trecor Gold i Krešimir Č. Temeljni kapital iznosi 250 tisuća kuna, a 2015. godine, kada je imala jednog zaposlenog, prijavila je prihod od čak 26 milijuna kuna (uz rashod od 26,6 milijuna kuna). Iduće godine, 2016., prihod joj je iznosio 2,2 milijuna kuna, rashod 3,4 milijuna kuna, a imala je četvero zaposlenih. U 2017. godini prihod joj je pao na 1,4 milijuna kuna, rashod je iznosio 1,6 milijuna kuna i poslovala je s gubitkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su da se bave investicijskim zlatom, čak su mi nudili da budem agent, ali sam ih odbio rekavši da nemam prijatelje kojima bih to mogao ponuditi", istaknuo je Čuvalo te dodao da su ti prostori bili luksuzno uređeni te da su mu tada govorili da s tom tvrtkom, čije je sjedište u Švicarskoj, imaju velike planove.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo