Opačić: Kosor nije alternativa Hrvatskoj

'Nećemo podržati Jadranku Kosor jer je bila desna ruka Sanaderu te s njim sudjelovala u svim aktivnostima Vlade koje su dovele državu do samog ruba', poručuju iz SDP-a.

4.1.2010.
17:49
VOYO logo

Iako je SDP za prijevremene izbore, to u ovom trenutku ne bi bilo dobro jer, kažu, još uvijek nije izabran novi predsjednik države.

U unutarnje odnose HDZ-a se ne žele miješati, međutim svjesni su činjenice da oni utječu i na stanje u državi. Ipak, na informaciju o tome da je Ivo Sanader izbačen iz HDZ-a, potpredsjednica te stranke Milanka Opačić na presici na Iblerovom trgu je rekla: "Nema razloga da podržimo gospođu Kosor zbog toga što je ona punih šest godina bila desna ruka Ive Sanadera i zajedno s njim je sudjelovala u svim aktivnostima Vlade koje su dovele državu do samog ruba i gotovo bankrota. Stoga ona nije alternativa u Hrvatskoj i ne može očekivati našu potporu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje gdje se u ovom trenutku nalazi predsjednik SDP-a Zoran Milanović, Opačić nije odgovorila. Međutim, neslužbeno se doznaje da je šef druge najjače stranke u državi na skijanju te da bi se s puta trebao vratiti tijekom dana.SDP će, dodaje, sačekati da vidi hoće li Kosor imati potrebnu većinu u parlamentu, a potom će se ponovno oglasiti.

Opačić je napomenula kako, pak, HDZ ovakav kakav je, "s velikim problemima i opterećen korupcijskim aferama", ne može zemlju izvući iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo to pitanje, odnosno rješenje gospodarskih problema bilo je tema dosadašnjih sastanaka vodećih ljudi SDP-a, HNS-a i IDS-a, koji su se okupili u Lijevo-liberalnom savezu kako bi se izborili za vlast.

Potpredsjednica SDP-a je, pak, demantirala informacije da su u tom smislu već podijeljena neka ministarska i slična mjesta, te dodala kako su otvoreni za suradnju sa svim strankama koje su spremne s njima raditi na programima.

Iako u tom svjetlu vidi HSLS, za HSS je kazala: "Mislim da oni imaju neke druge dogovore."

Prethodni članci:

arti-201001040064006 arti-201001040052006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo