ONI SU SE SNAŠLI, A NITKO IM NIŠTA NE MOŽE? / Kamperi se uporno parkiraju na parkiralištu KBC-a Split, pored psihijatrije. Vade stoliće, ručaju...

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Dok se zaposlenici i pacijenti KBC-a Split nemaju gdje parkirati, njihova mjesta zauzimaju inozemni kamperi

24.8.2019.
17:20
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Turisti-kamperi iz inozemstva pronašli su meku za besplatno kampiranje u Splitu. Lokacija je svima poznata i dostupna - južno parkiralište KBC-a Firule, točno pored dijela glavne zgrade u kojem je smještena Klinika za psihijatriju.

Čitatelji Slobodne Dalmacije javljaju kako je ondje redovito parkirano od pet do osam kamperskih vozila, uglavnom talijanskih i španjolskih registracija, a nedavno se tamo pojavio i jedan česki kamper. Bolničko osoblje i pacijenti negoduju, jer KBC Split ionako ima ograničene parkirne kapacitete, koje sad upotpunjuju kamperi, koji su se raširili i po obližnjoj ledini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znali su se i raskomotiti

"Znamo za taj problem i o tome smo već izvijestili Komunalno redarstvo. Mi kao bolnica nemamo mehanizme kako bismo uklonili ta kamperska vozila. No, problem je u tome što oni kao turisti u praksi ne krše zakon, već "samo" parkiraju na parkiralištu. Kako su mi rekli iz Komunalnog redarstva, ni oni im ne mogu ništa, jer kamperska vozila ne zauzimaju više od jednog parkirališnog mjesta", kaže doktor Anton Marović, pomoćnik ravnatelja bolnice na Firulama.

Bilo je slučajeva tijekom proteklih godina kada bi turisti iznijeli stol i stolice te suncobrane ili bi ručali pod bolničkim prozorima. Jedan je Slovenac prije dvije godine navodno kampirao u masliniku koji se nalazi u bolničkom krugu. No, dokle god su kamperi uredno parkirani, bez razvučenih stolova i ručkova, komunalno redarstvo im ne može ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PARKIRALIŠTE SPLITSKE BOLNICE PRETVORILI U KAMP: /

Stižu po noći, odlaze ujutro i nitko im ne može ništa. U dvije godine nema niti jedne kazne

Image
PARKIRALIŠTE SPLITSKE BOLNICE PRETVORILI U KAMP: /

Stižu po noći, odlaze ujutro i nitko im ne može ništa. U dvije godine nema niti jedne kazne

Nitko im ništa ne može

"Pravno im mi ne možemo ništa, jer oni su došli na parkiralište i zauzeli su po jedno mjesto za smještaj vozila. Uz to nisu postavili nikakve stolove izvan svoga kamp-vozila. No, svakako ćemo odmah poslati prometnog redara da vidimo što može uraditi u tom pogledu", rekao je Damir Ordulj, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu.

Iz uprave KBC-a su potvrdili kako bezuspješno pokušavaju doći do nekoga iz Turističke inspekcije, koja je jedina ovlaštena za sankcioniranje kampera izvan prostora ovlaštenih autokampova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike