Ona je HDZ-ov adut za pobjedu na izborima, već je krenula u kampanju

HDZ, nakon osvajanja 6 mandata za Europski parlament ide dalje.

27.5.2014.
8:52
VOYO logo

"Ovo je samo početak. Dobit ćemo i predsjedničke izbore. Kolinda Grabar Kitarović može uvjerljivo pobijediti Ivu Josipovića", komentirali su neki utjecajni članovi stranke u HDZ-ovu izbornom stožeru odmah nakon što su u nedjelju navečer objavljeni prvi neslužbeni rezultati, piše Jutarnji list.

I sam šef stranke Tomislav Karamarko prije samo dva, tri dana govorio je o još dvojici kandidata. No, situacija se očito raspliće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je Kolinda naš kandidat, objavit ćemo službeno za sedam, najviše deset dana, nakon sjednice Predsjedništva stranke", otkrio je izvor iz HDZ-a.

Kolinda Grabar Kitarović ima veliku podršku ne samo u HDZ-u, nego i među njihovim koalicijskim partnerima, ali i šire kazao je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa za kampanju

"Podršku su nam najavili i drugi, iz još nekih stranaka ukoliko naš predsjednički kandidat bude upravo Kolinda", kazao je jedan visokopozicionirani član stranke. Iako nije želio otkriti o kojim se strankama radi, neslužbeno se doznaje da je Kolindu spreman, među ostalima, podržati i HSLS.

Za sada još nije sigurno hoće li se Kolinda Grabar Kitarović pojaviti u Hrvatskoj kad je HDZ predstavi kao svoju kandidatkinju.

Jutarnji doznaje da će pomoćnica generalnog tajnika NATO-a sama izabrati svoju užu ekipu koja će joj raditi kampanju. Navodno je to bio jedan od njenih uvjeta da prihvati kandidaturu.

Nova bitka

HDZ-ovci su, pak, svoju uvjerenost u novu pobjedu, onu na predsjedničkim izborima, iznijeli i na konferenciji za novinare gdje su se pohvalili rezultatima euroizbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ovi izbori pokazuju da Kukuriku koalicija više nema potporu građana. A mi smo ostvarili sve svoje ciljeve - osvojili smo šest mandata i 42 posto na koalicijskoj listi, što je čak 12 posto više od onoga što je dobila Kukuriku koalicija", zadovoljno je u ponedjeljak analizirao politički tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak. Dodao je kako su ionako uvijek tvrdili da su izbori jedina anketa kojoj vjeruju.

http://www.jutarnji.hr/kolinda-vec-danas-krece-u-bitku-za-pantovcak/1194364/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo