upoznajte Quvenzhané! / Ona ima samo devet godina i nominirana je za Oscara

Prije dva dana u Los Angelesu su objavljene nominacije za 85. dodjelu Oscara, a jedno je ime očaralo sve svjetske medije. Quvenzhané Wallis iz filma "Zvijeri južnih divljina" ima samo devet godina i nominaciju za najbolju žensku glavnu ulogu, a filmski kritičari jednoglasno su je proglasili zvijezdom koja će itekako trajati.

13.1.2013.
17:48
VOYO logo

Zaigrana, rasplesana, vesela -  Quvenzhané Wallis je tipična devetogodišnja djevojčica, koja se ne odvaja od svoje majke. Sve te čestitke i darovi previše su za male dječje ruke.

No, u trenutku je sposobna promijeniti svoj izraz, uozbiljiti se, odigrati zrelo. I to je čini drukčijom od njezinih vršnjaka, to je čini najmlađom djevojčicom ikad nominiranom za Oscara u kategoriji najbolje ženske uloge.

"Bilo je sve zabavno, bilo je nešto što što volim raditi", kazala je Quvenzhané Wallis.

Ulogom u američkom filmu Zvijeri južnih divljina pokazala je talent kojem se divi cijeli svijet.

Glumački ravnopravna s puno starijim kolegama, u intervjuima iskrena i pomalo zbunjena govori o osjećaju koji je u njoj pobudila nominacija.

Film je osvojio  niz glavnih oskarovskih nominacija. Među ostalim, za najbolju režiju Benha Zeitlina te za adaptirani scenarij. Priča smještena u apokaliptičnu budućnost prati  djevojčicu koja kreće u potragu za nestalom majkom.

Filmski prvijenac Benha Zeitlina dobio je nagradu žirija na Sundanceu i čak četiri nagrade u Cannnesu.

"Kada se nađete na pozornici s filmašima s kojima ste odrasli, idealizirajući ih - to je zaista posebno. I mislim da je Akademija uočila da je to film koji dolazi s drukčijeg mjesta, ali kojeg svatko može pogledati. Svakako, to je nešto što smo radili za svačiji užitak, pa se nadam da su to uočili", naglasio je redatelj Benh Zeitlin.

Benh i njegova miljenica među glumcima u odličnim su odnosima. Njezine je sposobnosti redatelj primijetio na audiciji, na koju je došla sa samo pet godina. Iako je uloga bila namijenjena djevojčici između šest i devet godina, filmska ekipa napravila je iznimku, jer petogodišnjakinja je bila uvjerljivija od svih. Snimanje filma shvatila je ozbiljno, ali nije prestala uživati. Ipak, postoje scene koje su joj bile manje drage.

Quvenzhané je priznala kako nije uživala u blatu i komarcima.

No, mi ćemo 24. veljače navijati za ovu neodoljivu djevojčicu, koja bi se toga dana mogla upisati u povijest kao najmlađa dobitnica najveće filmske nagrade nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo