Pomozite, maloj Maši treba milijun kuna za operaciju

Djevojčici Maši Lučić iz Zaprešića dijagnosticiran je Arnold Chiarijev sindrom, bolest zbog koje joj kost kralježnice pritišće mozak.

27.5.2013.
21:11
VOYO logo

Malena Maša će u kolovozu proslaviti peti rođendan, ali nažalost, ova djevojčica nikad nije spoznala što znači biti sretna na svoj dan. Naime, još od svoje prve godine je vezana za liječničku i roditeljsku pomoć.

Maša boluje od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja i epilepsije koje su praćene višestrukim funkcionalnim poremećajima anomalija razvoja, koji uključuju značajno usporen rast, učestalu rezistentnu epilepsiju s epiatakama uvijek iz sna uz vikanje i grčenje ruku i nogu, okretanje očima i gubitkom svijesti. Uz to Maši su dijagnosticirani zdravstveni problemi neurološke prirode kao što su dizmorfija, dizkranija - nepravilan oblik lubanje, disfagija s poremećajem gutanja i pojačano izlučivanje sline te distoni i MCA/MR sindrom. Za svoju dob Maša ima nerazvijenu funkciju govora, otežano kretanje i orijentaciju, a uz sve to nije u mogućnosti ni sama se hraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operacija kod liječnika koji je pomogao maloj Stephanie Milda

Jedina pomoć maloj Maši je operacija kod dr. Davida Frima, koji je svojedobno operirao i malu Zadranku Stephanie Milda. No, za operaciju u Chicagu roditelji moraju platiti 165.000 američkih dolara, tj. oko 975.000 kuna - i to bez mogućih dodatnih postoperativnih terapijskih troškova. Operacija je zakazana za 01. srpnja 2013., a prije toga Maša mora biti primljena u bolnicu u Chicagu 24. lipnja, pa obitelj ima tek dvadesetak dana da prikupi potrebni novac.

Ukoliko djevojčica ne bude operirana, prijeti joj trajno oštećenje mozga, paraliza i smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djetinjstvo i život bez boli i svakodnevne patnje Maši mogu omogućiti samo dobrodušni ljudi široka srca koje moli za pomoć, zajedno sa svojim roditeljima Vlatkom i Danijelom. Zato svi koji žele pomoći, mogu uplatiti novac na žiro račun kod Raiffeisen banke Hrvatska na ime: Maša Lučić, broj računa: 2484008 – 3114394615 IBAN: HR6824840083114394615. Za uplate iz inozemstva postoji i SWIFT: RZBHHR2X.

Osim uplate, možete nazvati i humanitarni telefon Hrabrog Mede, broj 060 9014. Cijena poziva je 6,25 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo